Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις του κρασιού. Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το κοινό και μπορείτε να το προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, ώστε να γνωρίσετε από κοντά τα σαμιώτικα κρασιά αλλά και να δείτε τον τρόπο παραγωγής τους.

Η παλιά οιναποθήκη και βαρελοποιείο, ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο, για να αναδείξει τη μακρά παράδοση των σαμιώτικων κρασιών. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής του σαμιώτικου οίνου, από την καλλιέργεια των αμπελιών σε “πεζούλες ξερολιθιάς” μέχρι και την τέχνη της βαρελοποιίας. Παράλληλα, στο μουσείο θα δει τεράστιες οινοδεξαμενές του προηγούμενου αιώνα χωρητικότητας μέχρι και 80 τόνων.

Και φυσικά ανάμεσα στα εκθέματα θα βρείτε και τα σημαντικότερα από τα εκατοντάδες διεθνή βραβεία με τα οποία έχουν τιμηθεί τα σαμιώτικα κρασιά από το 1936 μέχρι σήμερα σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις.

Πέρα από την περιήγηση στη μακραίωνη ιστορία και στον τρόπο παραγωγής των σαμιώτικων κρασιών, ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει από το πωλητήριο του Μουσείου κρασιά του Συνεταιρισμού αλλά και συλλεκτικές συσκευασίες.

info
μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι: Τιμή εισόδου: 2 ευρώ/άτομο, τηλ. 22730 87510
Κάβα στο Καρλόβασι: Είσοδος δωρεάν, τηλ. 2730 30730
Δυνατότητα λιανικών πωλήσεων και στους δύο χώρους, κατά τις ώρες 10:00-17:00, εκτός ξενάγησης.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, από Τρίτη έως και Παρασκευή: 10.30 έως 17:00,
Σάββατο και Κυριακή: 10:00 έως 17:00
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να κάνετε προκράτηση στον ιστότοπο του Μουσείου
Προκαθορισμένες ώρες ξεναγήσεων στο Μουσείο Οίνου, με γευσιγνωστική δοκιμή:11:00, 13:00 και 15:00
Ο μέγιστος αριθμός εισερχόμενων ατόμων είναι 25 για το Μουσείο Οίνου και 10 για την Κάβα στο Καρλόβασι.
Οι επισκέπτες παρακαλούνται να τηρούν τις αποστάσεις των 2 μέτρων, να ακολουθούν τις οδηγίες και να προσυμπληρώνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το έντυπο δήλωσης υγείας επισκέπτη ασχέτως εάν έχουν κάνει self-test, μοριακό ή εμβόλιο.

Δείτε επίσης:
Ένα ποτηράκι κρασί από τα… νεολιθικά χρόνια και πλιγούρι 4000 ετών!
Lockdown: To κρασί μπήκε στην καθημερινότητα του Έλληνα
Δύο «διαμάντια» για τα κρασιά-διαμάντια του ΕΟΣ Σάμου