Με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Innovation: Καινοτόμο concept» των Tourism Awards 2020, τιμήθηκε το Bar Engage, το φεστιβάλ κοκτέιλ της Λάρισας.

Μπορεί οι δύσκολες συγκυρίες να μην επέτρεψαν τη διεξαγωγή του φετινού 5ου Bar Engage, όμως η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου, επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την προσπάθεια. Και μάλιστα σε μια κατηγορία που καταδεικνύει την πρωτοτυπία της ιδέας πίσω από το Bar Engage. «Αυτό το βραβείο, που για πρώτη φορά απονέμεται σε ιδιωτική πρωτοβουλία στη Λάρισα, πέρα από επιβράβευση της προσπάθειάς μας, αποτελεί και μια απόδειξη ότι η πόλη μας είναι τουριστικός προορισμός και μπορεί να αναδειχθεί ως τέτοιος. Είμαστε ευτυχείς γιατί το Bar Engage κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε δεκάδες άλλους διαγωνιζόμενους, εκπροσωπώντας επάξια την περιοχή μας απέναντι σε φορείς αλλά και καταξιωμένες επιχειρήσεις με πολυετή δράση στον χώρο», σημειώνουν οι εμπνευστές της διοργάνωσης Αλέξανδρος Σακελλάρης και Στέφανος Δραγανιδάκης.

Σημειώνεται ότι το Bar Engage είναι η µεγάλη γιορτή του κοκτέιλ και της τοπικής γαστρονοµίας, η οποία ξεκίνησε από τη Λάρισα. Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, µε σκοπό την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας της πόλης και της σκηνής του ποτού και της διασκέδασης. Το Bar Engage πραγματοποείται εδώ και 4 χρόνια στη Λάρισα, προσκαλώντας κορυφαίους bartenders από την Ευρώπη και την Αμερική καθώς και συναδέλφους τους από την Ελλάδα, οι οποίοι φιλοξενούνται για µία εβδοµάδα στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Κατά την παραµονή τους, µέσα από µια σειρά εκδροµών και ανοιχτών εκδηλώσεων, μυούνται στην ελληνική κουλτούρα της φιλοξενίας, της εστίασης και της γαστρονοµίας, δοκιμάζουν παραδοσιακές γεύσεις και πειραµατίζονται πάνω σε νέες συνταγές, ενισχύοντας έτσι την ήδη στενή σχέση της ελληνικής µε την ευρωπαϊκή σκηνή του κοκτέιλ.

Δείτε επίσης:
Στις 6 Ιουνίου ανοίγει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους

Δημιουργείται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%