Το Neir’s Tavern στο Κουίνς, από τα παλαιότερα μπαρ της Νέας Υόρκης, αναγκάστηκε να κλείσει μετά από 190 χρόνια λειτουργίας για οικονομικούς λόγους.

Ο Λόυ Γκόρντον, ιδιοκτήτης του μπαρ, στην τελευταία ανακοίνωση στα social media ανακοίνωσε ότι δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να πληρώνει το πολύ υψηλό ενοίκιο (5.400 μηνιαίως) με επιπλέον αύξηση της τάξεως των $2.000, με αποτέλεσμα κάθε μήνα να έχει οικονομικό έλλειμμα. Αυτό ήταν και η αιτία που τον οδήγησε στην απόφαση να κλείσει το μαγαζί. Δεν ήταν ωστόσο εύκολη απόφαση δεδομένου ότι πέρυσι ο ιδιοκτήτης είχε καταβάλλει μια σειρά από φρούδες προσπάθειες μαζί με μια ομάδα τακτικών θαμώνων του μαγαζιού, να «σώσουν» το μπαρ επιδιώκοντας να βάλουν ένα πλαφόν στο ενοίκιο που το φιλοξενεί. «Ζητώ συγγνώμη που σάς απογοήτευσα. Συγγνώμη που δεν κατάφερα να κατοχυρώσω ένα πλαφόν το νοίκι. Συγγνώμη που δεν κατάφερα να αγοράσω το κτίριο», έγραψε ο Γκόρντον στην ανακοίνωσή του.

Ο χώρος άνοιξε το 1829 ως Old Blue Pump House, αποτέλεσε σημείο αναφοράς της περιοχής ενώ εκεί γυρίστηκε και μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας Goodfellas. Επίσης, συμπεριλήφθηκε και σε ένα επεισόδιο της σειράς Parts Unknown του Άντονι Μπουρντέν. Ανά τα χρόνια άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες και ονόματα ανάμεσα στα οποία και τα Old Abbey και Union Course Tavern αλλά διατήρησε το όνομα που είχε μέχρι σήμερα από το 1898. Ο Γκόρντον είναι ιδιοκτήτης του χώρου εδώ και 11 χρόνια. Σήμερα, 12 Ιανουαρίου, είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του.

Κεντρική φωτογραφία: Anthony Smith 

Δείτε επίσης
Κλείνει ένα από τα παλαιότερα café της Ρώμης;