Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του κορυφαίου Ιταλού σεφ Μάσιμο Μποτούρα και της συζύγου του Λάρα Γκίλμορ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της σπατάλης φαγητού στήνοντας κοινωνικές κουζίνες σε πόλεις σε κάθε γωνιά της γης, έλαβε ειδικό βραβείο για τον κομψό σχεδιασμό τους.

Το βραβείο Compasso d’Oro είναι το κορυφαίο ιταλικό βραβείο design και απονεμήθηκε στην Food For Soul για την αισθητική βάση των Refettorios που έχουν στήσει ανά τον κόσμο. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο νέο ADI Design Museum στο Μιλάνο και οι κοινωνικές κουζίνες της Food For Soul συνδυάζοντας λειτουργικότητα και αισθητική ενώνουν το φαγητό, την τέχνη και το design με τον ακτιβισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

SOOO PROUD!!!! Ethic and aesthetics go hand in hand. Food for Soul has been awarded with the Compasso d’Oro, the most important design award, for its efforts to create and promote valuable connections between food, social impact and beauty. We are not only greatful for this recognizition, but most of all for the collaboration we have built with designers, architects and artists. Their contribution to each refettorio has changed communities, reminding us that together we can make visible – and beautiful – the invisible. @foodforsoul_it @refettoriofelix @refettorioparis @refettoriomerida @refettoriogastromotiva @refettoriolima @caritasmilano @antonianobo ect ect #compassodoro #design

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Massimo Bottura (@massimobottura) στις

Το project του Food For Soul γεννήθηκε στην έκθεση Milano Expo τo 2015 και από τότε έχει επεκταθεί διεθνώς. Το Refettorio at Casa de Todos είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στη Νότια Αμερική μετά το Refettorio Gastromotiva, που άνοιξε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016. Άλλα projects περιλαμβάνουν Refettorios στο Μιλάνο, τη Μόντενα, την Μπολόνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νάπολη, τη Μεριδά. το Μέξικό και σύντομα το Περού.

Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της, η Food For Soul έθεσε στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων δημιουργώντας κοινωνικές κουζίνες σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες σε τοποθεσίες ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.

Δείτε επίσης

Στο Περού η νέα κοινωνική κουζίνα του Μάσιμο Μποτούρα

Αγκαλιά αγάπης στις ευπαθείς ομάδες από τον Μάσιμο Μποτούρα και στο Μεξικό

«World’s 50 Βest Restaurants 2018»: Ο απόηχος της γιορτής της παγκόσμιας γαστρονομίας

Το άρθρο της εβδομάδας