Καλύτερο ελληνικό κρασί χρίστηκε η Μαλαγουζιά 103 εσοδείας 2019 του Οινοποιείου Κανακάρης στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών Frankfurt International Trophy που πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος πάνω από 2.000 κρασιά από 30 χώρες του κόσμου ενώ η κριτική επιτροπή, που αποτελούταν από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του οινικού κλάδου – sommelier, οινολόγους, δημοσιογράφους οίνου, εμπόρους – απένειμε συνολικά 674 μετάλλια, εκ των οποίων 332 χρυσά και 328 αργυρά μετάλλια. Στα 14 Μεγάλα Χρυσά Μετάλλια που απένειμε ο διαγωνισμός συμπεριλήφθηκαν το μοναδικό Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο της ελληνικής συμμετοχής που κατέκτησε η Μαλαγουζιά 103 του Οινοποιείου Κανακάρης.

Η ορεινή Μαλαγουζιά 103 προέρχεται από αμπελώνες που αγγίζουν τα 1000 μέτρα, στα ανώτερα υψόμετρα της ζώνης Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) των Πλαγιών της Αιγιαλείας. Είναι ένα λευκό κρασί που έχει δημιουργηθεί με αυστηρή επιλογή των αμπελώνων, της ποικιλίας της Μαλαγουζιάς αλλά και χωρίς καμιά απόκλιση από την άποψη και το όραμα του οινοποιού. Έχει πλούσιο άρωμα από βότανα της ελληνικής φύσης, εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα. Είναι μεστό και σύνθετο στο στόμα με δροσερή οξύτητα. Το οινοποιείο Κανακάρης ιδρύθηκε το 1979. Με έδρα την Ελίκη και βαδίζοντας πιστά στα χνάρια της οικογενειακής παράδοσης, η τρίτη γενιά οινοποιών, τα αδέρφια Μιχάλης και Στέφανος Κανακάρης, ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης με όραμα τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας που να αναδεικνύουν και να εκφράζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες των επιλεγμένων ποικιλιών και την μοναδική αμπελουργική ζώνη της Αιγιαλείας.

Δείτε επίσης

Οινικές επιλογές για τα ανοιξιάτικα τραπέζια

6 εκλεκτά κρασιά για τραπέζια του Ιουλίου

Summer wine: Οι πιο ταιριαστοί συνδυασμοί φαγητού – κρασιού