Τα επιχειρηματικά βραβεία για τους επαγγελματίες του χώρου του καφέ και της καφεστίασης επέστρεψαν για 2η χρονιά με στόχο να επιβραβεύσουν τους κορυφαίους του κλάδου. Ετσι, φέτος απονεμήθηκαν 82 κατηγορίες βραβείων και 12 τιμητικές διακρίσεις σε επιχειρήσεις και προσωπικότητες του κλάδου που διακρίθηκαν μέσα στη χρονιά. Ανάμεσα τους και ο Παναγιώτης Νίκας, στον οποίο δόθηκε το βραβείο του Top Βarista Training Company.

Ο Παναγιώτης Νίκας, με 30ετή εμπειρία, είναι από τους πλέον ειδικούς στο χώρο του καφέ. Είναι συγγραφέας και έχει δημιουργήσει την εταιρία Coffee Expert, που διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε είδη και αξεσουάρ για καφέ, καθώς και μηχανές καφέ για ιδιώτες αλλά και για επαγγελματίες. Παράλληλα, έχει ιδρύσει από το 2007 την Barista Academy, στην οποία προσπαθεί να μεταδώσει τις γνώσεις του σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν παραπάνω πράγματα για τον πράσινο κόκκο, επαγγελματίες και μη.

Εχει επίσης γράψει το βιβλίο «Το εγχειρίδιο του Home barista» όπου στις σελίδες του περιέχονται όλα τα μυστικά και οι πληροφορίες για το πώς να φτιάξει κανείς έναν καλό καφέ στο σπίτι του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο του βιβλίο «Οδοιπορικό στην Αιθιοπία» όπου καταγράφει την προσωπική του εμπειρία στη χώρα όπου γεννήθηκε ο καφές.

Περισσότερα: https://coffeebusiness.ethosawards.eu/

Δείτε επίσης:

Ο μόνος καφές που πρέπει να πίνουν όσοι έχουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη

Μπορεί ο καφές να προκαλέσει πονοκέφαλο;

Πόσος καφές την ημέρα μας κάνει καλό;