Μια γαστρονομική εμπειρία έχει αμέτρητες εκφάνσεις και ανά τον κόσμο οι σεφ εκφράζουν τις γαστρονομικές τους ανησυχίες καθένας με διαφορετικό τρόπο. Στη Νορβηγία, το Kitchen At The Edge Of The World (κουζίνα στην άκρη του κόσμου) είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Πρόκειται για μια σειρά από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη βόρεια Νορβηγία στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου και όπως φαίνεται και από το video που ακολουθεί, η συμμετοχή σε αυτές είναι μια πραγματική εμπειρία. Mακριά από την πολύβουη καθημερινότητα, φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο με τη φύση, αποτελώντας έναν ενδιαφέροντα τρόπο απόδρασης από τους έντονους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο εστιατόριο Holmen Lofoten με το εντυπωσιακό τοπίο ενός επίγειου παράδεισου να συμπληρώνει την εμπειρία. Τα υψηλής γαστρονομίας δείπνα που ξεκίνησαν το Μάρτιο και θα συνεχιστούν μέχρι το Σεπτέμβριο με 5μερες και εξαήμερες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, αποτελούν αποτέλεσμα της συνεργασίας των σεφ Valentine Warner και Mark Hix ενώ περιλαμβάνουν επίσης συζητήσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και κοκτέιλ από έμπειρους bartenders. Δραστηριότητες στη φύση όπως ψάρεμα, κυνήγι, πικ νικ κ.ά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ενώ οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύουν σε ζεστά ξύλινα σπιτάκια κοντά στο εστιατόριο.