Ποιος είπε ότι μόνο τα κρασιά και τα αποστάγματα μεγάλων αμπελώνων αξίζουν βραβείο; Οινικά διαμάντια μπορούν να προκύψουν και από ερασιτέχνες, όπως αυτοί που θα συμμετάσχουν στην Οινογευσία 2015, στη Δράμα.

Το πρώτο Σαββατοκύριακου του Οκτωβρίου, λοιπόν, η Δράμα υποδέχεται για 11η φορά ερασιτέχνες παραγωγούς κρασιού και αποσταγμάτων, δοκιμάζει τα προϊόντα τους και βραβεύει τους καλύτερους. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Οινογευσία 2015 που διοργανώνεται από τον σύλλογο “Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης”, αρκεί απλά να δηλώσουν συμμετοχή και, φυσικά, να στείλουν και τις σχετικές φιάλες με το κρασί ή το απόσταγμα που θα τους χαρίσει τη νίκη.

WINEGLASS-BOTTLE

Η δοκιμασία των ερασιτεχνικών οίνων και αποσταγμάτων πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 16:00, στο ξενοδοχείο Xenia, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων γίνεται την επόμενη μέρα, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας. Και επειδή μια συγκέντρωση με κρασιά και αποστάγματα είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για γιορτή, την απονομή θα ακολουθήσει δεξίωση στον ίδιο χώρο με μεζέδες και κρασιά από τα οινοποιεία της περιοχής.

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να προσκομίσουν τις σχετικές φιάλες μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου, κτίριο πρώην Τελωνείου, στη Δράμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διαγωνισμού:
Σάββατο 3/10, ώρα 16.00, στο ξενοδοχείο Xenia Δράμας
Διαγωνισμός οίνων & αποσταγμάτων από επιτροπές Οινολόγων και Αποσταγματοποιών.

Κυριακή 4/10, ώρα 19.00, θεατράκι Αγ.Βαρβάρας
Απονομή βραβείων και γιορτή με μεζέδες και προσφορά οίνων από τα φημισμένα Οινοποιϊα της ευρύτερης περιοχής μας.

Κατηγορίες
Οίνοι
1. Λευκοί-Ροζέ
2. Ερυθροί
Για κάθε δείγμα: 2 φιάλες των 750ml

Αποστάγματα
1.Σκέτα
2.Αρωματικά
3.Παλαιωμένα
Για κάθε δείγμα: 2 φιάλες των 500 ml
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με περισσότερα του ενός δείγματα ανά κατηγορία. Τιμή συμμετοχής 5 ευρώ ανά δείγμα.

info
3 & 4 Οκτωβρίου, Οινογευσία 2015 – 11ος Διαγωνισμός Ερασιτεχνικών Οίνων & Αποσταγμάτων, Δράμα, τηλ. 6972 996684 & 6985 018250.