Ο Colin και η Donna Craig-Brown έχουν μια μικρή φάρμα στη Νέα Ζηλανδία, όπου φυτεύουν λαχανικά, κυρίως για προσωπική τους κατανάλωση. Μια μέρα βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: καθώς σκάλιζαν το χωράφι τους, η τσουγκράνα τους «έπεσε» πάνω σε κάτι σκληρό. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν είναι ότι ήταν κάποιο μεγάλο μανιτάρι. Καθώς δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τι ήταν ακριβώς αυτός ο γιγάντιος καρπός που είχε μεγαλώσει μέσα στο χωράφι τους, σκέφτηκαν να τον δοκιμάσουν. Ο Κόλιν έξυσε λίγο τη φλούδα του με την τσουγκράνα του και κατάλαβε ότι είχε μπροστά του μια πατάτα!
Το ζευγάρι δεν το πίστευε! Ήταν θα λέγαμε μια τεράστια αλλά άσχημη πατάτα! Επειδή ο Κόλιν και η Ντόνα είναι δυο μικροί παραγωγοί σε μια επαρχία στη Νέα Ζηλανδία, κοντά στο Χάμιλτον, έγιναν ξαφνικά διάσημοι! Όλος ο κόσμος ερχόταν να δει το διάσημο προϊόν τους, στο οποίο μάλιστα έβγαλαν και όνομα, Doug, που παραπέμπει στον τρόπο που το βρήκαν (doug στα αγγλικά είναι ο παρελθοντικός χρόνος του ρήματος «σκάβω»). Ο Ντάγκ ζυγίζει σχεδόν 8 κιλά (7,9 κιλά) ενώ έχει μέγεθος όσο ένα μικρό σκυλάκι! Αν και δεν έχει όμορφη όψη, είναι πολύ πιθανώς η πιο μεγάλη πατάτα του κόσμου.
Το ζευγάρι έχει ήδη καταθέσει τα χαρτιά του για να μπει στο βιβλίο Γκίνες, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει την απάντηση αν όντως ο Νταγκ η πατάτα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε σχέση με τη διάστασή της.

Δεν είχαν φυτέψει πατάτες!
Ο Κόλιν και η Ντόνα δεν έχουν κάποια μυστικά στον τρόπο που καλλιεργούν τα λαχανικά τους. Χρησιμοποιούν απλώς κοπριά, όπως πολλοί καλλιεργητές. Αυτό που τους έκανε εντύπωση ωστόσο είναι ότι δεν είχαν φυτέψει πατάτες! Το προηγούμενο διάστημα, στο σημείο όπου βρέθηκε ο Doug, είχαν φυτέψει αγγούρια! Ο Κόλιν θεωρεί ότι η πατάτα πρέπει να μεγάλωνε στο χωράφι τους για χρόνια και γι’ αυτό έφτασε σε ένα τέτοιο μέγεθος ενώ είχε και τέτοιο σχήμα.
Αφού την έβγαλαν από τη γη, η πατάτα άρχισε να… συρρικνώνεται και να χάνει την υγρασία της, ενώ σιγά σιγά εμφανίστηκε μούχλα σε ορισμένα σημεία της επιφάνειάς της. Τότε η Ντόνα την καθάρισε όσο καλύτερα μπορούσε και την φύλαξε στο ψυγείο, αναμένοντας τα αποτελέσματα του ρεκόρ Γκίνες.

Τι σκοπεύουν να κάνουν με την τεράστια πατάτα;
Ο Κόλιν, πέρα από μικρός παραγωγός είναι και ερασιτέχνης ζυθοποιός. Αυτό που σκοπεύει να κάνει με την τεράστια πατάτα του είναι να τη χρησιμοποιήσει για να φτιάξει βότκα πατάτας.

Φωτογραφία: Youtube/ Inside Edition

Δείτε επίσης:
Πατάτα Κύπρου – αξιοθέατο 4 μέτρων γίνεται viral!

Δύο φίλοι επέστρεψαν στη γη των παππούδων τους για να καλλιεργήσουν βότανα σε μεγάλο υψόμετρο

Η Κατερίνα και ο Βασίλης παράγουν βιολογικό μέλι λεβάντας στη Δράμα