Ένα από τα ιστορικά εστιατόρια του Μανχάταν στο Σέντραλ Παρκ, το «Loeb Boathouse» (Λεμπ Μπόουτχαους), έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό μετα από 66 χρόνια.

Όπως αναφέρει το Insider.com, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «The City», στην αίτηση για αναστολή λειτουργίας που κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο, το εστιατόριο κλείνει λόγω «απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών που προκλήθηκαν από το COVID-19».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valeria Isabel M (@golikevaleria) on


Το «Loeb Boathouse», υποδεχόταν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και ότανέκλεισε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας, το εστιατόριο δημοσίευσε μια ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook που ανέφερε: «Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητας, νοιαζόμαστε βαθιά για τους πελάτες μας και την δυνατότητα να είμαστε αρρωγοί στις ανάγκες της πόλης της Νέας Υόρκης όσο καλύτερα μπορούμε. Λόγω των υποχρεωτικών μέτρων που επιβλήθηκαν και την παύση λειτουργίας των χώρων εστίασης, οι τραπεζαρίες και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά έως ότου αρθούν οι περιορισμοί. Για νεότερες πληροφορίες επικεφθείτε το σάιτ ή το προφίλ μας στο Facebook. Θα ανοίξουμε πάλι μόλις μας επιτραπεί».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by qwqw (@qwqw7575) on

Παρότι τα μέτρα στη Νέα Υόρκη χαλάρωσαν και υπήρχε η δυνατότητα λειτουργίας του καταστήματος, το  «Loeb Boathouse», παρέμεινε κλειστό και οι 163 εργαζόμενοι που την εποχή του lockdown ήταν σε «καθεστώς ειδικής αποζημίωσης», μετά την αίτηση που κατατέθηκε αυτό ισοδυναμεί με «μόνιμες απολύσεις».

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «The City», το  « Loeb Boathouse» σκοπεύει να επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021 κάτι που επιβεβαιώνει και ο γνωστός οδηγός εστιατορίων Eater.

https://www.facebook.com/theboathousenyc/posts/2943296662380363

Διαβάστε επίσης:
Ο αρχιτέκτονας του Walt Disney Concert Hall φιλοτεχνεί χρυσή φιάλη ιστορικού κονιάκ

Θύμα του κορωνοϊού (και)… ο πατσάς

New Global Ambassador Γεύσης 2020 -2021 o Alex Σαμοΐλης