Το παλιό Παρίσι ξαναζεί στη γέφυρα Alexandre III στον Σικούανα μέσα από το ρεστοράν και κέντρο διασκέδασης «Rosa Bonheur sur Seine». Το ξεχωριστό αυτό εστιατόριο είναι φτιαγμένο από ατσάλι και γυαλί και αποτελεί ορόσημο για τη γαλλική πρωτεύουσα, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Grand Palais και η Place de la Concorde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosa Bonheur (@rosabonheurofficiel) on


Το «Rosa Bonheur sur Seine» έχει «άρωμα» 19ου αιώνα, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο Seine Design αντιμετώπισε τις όψεις του κτίσματος ως φόρο τιμής στην παρισινή αρχιτεκτονική της τότε εποχής. Δουλεύοντας με ατσάλι και γυαλί, κατασκεύασαν έναν ενιαίο, διαφανή όγκο, γενναιόδωρο σε φως και θέα. Με διαστάσεις 40 μέτρα μήκος και 14 μέτρα πλάτος, το οβάλ αρχιτεκτόνημα χωρίζεται σε δύο χώρους, το κύριο επίπεδο και τη βεράντα στη στέγη.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosa Bonheur (@rosabonheurofficiel) on

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόσβαση στο κύριο επίπεδο γίνεται μέσω τριών μικρών γεφυρών, που συνδέουν τη «Rosa» με την όχθη του Σηκουάνα. Το φως, μέσω των υαλοπινάκων στον μεταλλικό σκελετό, δίνει μια δυναμική διαφάνεια στην κατασκευή. Η εμπειρία είναι ευθεία αναφορά στις παλιές guinguettes, τα ιστορικά και πολύ δημοφιλή μέρη για ποτό που μετατρέπονταν σε χώρους για χορό, στο Παρίσι, τα προάστιά του αλλά και σε όλη τη Γαλλία. Παράλληλα, στον Σηκουάνα από την άνοιξη θα μπουν και θαλάσσια ταξί.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CB -MMXIX. (@charlibzz) on