Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου KFC (ναι, της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων που λειτουργούν με franchise σε όλο τον κόσμο), το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, πιστεύει ότι θα πρέπει να τους απονεμηθεί αστέρι Michelin.

Ο Sam Edelman είναι ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου KFC στο Άλις Σπρινγκς στην Αυστραλία, που περιβάλλεται από το Κόκκινο Κέντρο, ένα άγονο περιβάλλον αποτελούμενο από πολλές διαφορετικές ερήμους. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για δυσπρόσιτο μέρος. Ακριβώς όμως επειδή βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή και οι πελάτες του οδηγούν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φάνε τα γνωστά τηγανητά κοτόπουλα του, ο Edelman θεωρεί ότι το εστιατόριο του αξίζει ένα αστέρι Michelin.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για το πιο απομακρυσμένο KFC του κόσμου, που απέχει 1.200 χιλιόμετρα από το πιο κοντινό αντίστοιχο εστιατόριο. Έτσι, διαβάζοντας τα κριτήρια για να πάρει ένα εστιατόριο αστέρι, θεώρησε ότι μιας και είναι μοναδικό στο είδος του, τα πληρεί. Όσο για το φαγητό που σερβίρει, υποστηρίζει ότι το γεγονός πως είναι μέλος μιας αλυσίδας franchise εστιατορίων, που θεωρούνται fast food, δεν σημαίνει ότι το φαγητό του δεν είναι καλό.

Μάλιστα ο Edelman έχει ξεκινήσει και διαδικτυακή καμπάνια, μέσω Facebook, για να γίνει γνωστό το αίτημα του. Έχει δημιουργήσει την ομάδα «Kentucky Fried Chicken deserves a Michelin Star» και όπως αναφέρει στην περιγραφή της ομάδας, «τεχνικά πληρούμε τα κριτήρια… οπότε ας δούμε πώς θα πάμε!».

Δεν είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια του θα στεφθεί με επιτυχία, ωστόσο ο ίδιος ελπίζει ότι τουλάχιστον θα καταφέρει να προσελκύσει θετική δημοσιότητα τόσο για την ομάδα του όσο και για την πόλη τους.