Έκπληξη προκαλεί η απόφαση να αφαιρεθεί το καλύτερο sushi εστιατόριο από τον οδηγό Michelin του Τόκιο. Ο λόγος μάλιστα, δεν έχει να κάνει με το φαγητό του, αλλά με την δυσκολία να βρει κάποιος τραπέζι εκει.

Πρόκειται για το Sukiyabashi Jiro στο Τόκιο, που κάθε χρόνο λάμβανε 3 αστέρια Michelin. Μάλιστα, έχει και πολλούς διάσημους πελάτες που έχουν δοκιμάσει τα πιάτα του, όπως ο Μπάρακ Ομπάμα, η Ανν Χάθαγουεϊ και ο Χιου Τζάκμαν.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι τόσες γνωστές προσωπικότητες που το επιλέγουν έχουν κάνει αδύνατη την πρόσβαση στο ευρύ κοινό. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στον Independent για να το επισκεφτεί κάποιος θα πρέπει να έχει πολύ καλές γνωριμίες καθώς και να καταβάλουν ένα γενναιόδωρο αντίτιμο για να εξασφαλίσουν μία από τις μόλις 10 θέσεις του. Και αυτή η άρνηση κράτησης για το ευρύ κοινό είναι που οδήγησε τους επιθεωρητές του Michelin να το αφαιρέσουν από τον οδηγό.

«Αναγνωρίζουμε ότι το Sukiyabashi Jiro δεν δέχεται κρατήσεις για το ευρύ κοινό και το γεγονός αυτό το τοποθετεί εκτός του δικού μας πεδίου δράσης», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του οδηγού Michelin πριν την αποκάλυψη της τελευταίας έκδοσης για το Τόκιο. Όσο για το αν αφαιρέθηκαν τα αστέρια του εστιατορίου, ο ίδιος σημείωσε: «Δεν είναι σωστό να λέμε ότι το εστιατόριο έχασε αστέρια, αλλά δεν υπόκειται σε κάλυψη στον οδηγό μας».

Το άρθρο της εβδομάδας