Άσχημες καταστάσεις βιώνουν οι Γάλλοι σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, καθώς όπως αναφέρεται με δυσκολία το 38% των νοικοκυριών τα φέρνει βόλτα ως το τέλος του μήνα και οι λογαριασμοί στην τράπεζα είναι σε «έκτακτη κατάσταση».

Σοκάρει το γεγονός πως ο κατώτατος μισθός των 1.219 ευρώ στη Γαλλία δεν προφυλάσσει πλέον από τη φτώχεια, με συνέπεια για πολλούς τη στέρηση της τροφής. Ένας στους 4 Γάλλους δηλώνει ότι περιορίζει την ποσότητα τροφής στο πιάτο του ή παραλείπει γεύματα.

«Δεν έχουμε ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά», είναι η οδυνηρή διαπίστωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Secours populaire» (Λαϊκή Αρωγή), με αφορμή το αποτέλεσμα του ετήσιου βαρόμετρου για την φτώχεια που έδωσε στη δημοσιότητα, σε συνεργασία με την εταιρεία Ipsos.

Στα 9.300.000 υπολογίζονται σήμερα οι φτωχοί και οι βρισκόμενοι σε επισφαλή κατάσταση στη Γαλλία. Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού και βεβαίως ο κορωνοϊός έχει παίξει το ρόλο του. Τέλος, κοντά στο εκατομμύριο υπολογίζονται ότι θα φθάσουν οι νέοι άνεργοι ως το τέλος του 2020.

Διαβάστε επίσης:
From Paris: Γαλλικά τυριά στην πόρτα μας με 1 κλικ

Βρετανία: 47.000 παμπ στο χείλος της καταστροφής

Μία πλατφόρμα δίνει online διέξοδο σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία