Έχεις ακούσει τη φράση: «αν θες κάτι να γίνει καλά, καν’ το μόνος σου». Αυτό μάλλον είναι και το μότο της Cadbury που καλεί τους καταναλωτές να σχεδιάσουν οι ίδιοι τη σοκολάτα των ονείρων τους.

Η γνωστή σοκολατοποιία Cadbury’s Dairy Milk πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό για «εφευρέτες» σοκολάτας, καλώντας εκκολαπτόμενους σοκολατοποιούς να φτιάξουν τη σοκολάτα των ονείρων τους, που θα προστεθεί στη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να επιλέξουν διαδικτυακά ανάμεσα σε 90.000 (!) διαφορετικές γεύσεις, να κάνουν τους συνδυασμούς που τους αρέσουν και να δώσουν ένα όνομα στη σοκολάτα τους. Στην τεράστια ποικιλία δε, περιλαμβάνονται από κλασικά υλικά, όπως σταφίδες και αμύγδαλα μέχρι πιο ιδιαίτερα, όπως ντομάτα, μουστάρδα και τριαντάφυλλα. Στη συνέχεια, οι προτάσεις θα περάσουν μέσα από πολύ προσεκτική διαδικασία αξιολόγησης και θα κριθούν όσον αφορά στη γεύση και στη δημιουργικότητα τους.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν, θα επιλεγούν 3 τυχεροί που θα ταξιδέψουν στο «Cadbury Chocolate Centre of Excellence» στο Μπέρμινχαμ όπου θα δουλέψουν παρέα με ειδικούς επί της σοκολάτας για να πειραματιστούν πάνω στα υλικά και να κάνουν τις δημιουργίες τους πραγματικότητα. Οι 3 σοκολάτες που θα φτιαχτούν θα είναι διαθέσιμες σε καταστήματα της Μεγάλης Βρετανίας για τους επόμενους 3 μήνες, ώστε όλοι να τις δοκιμάσουν και να ψηφίσουν την καλύτερη.

Η σοκολάτα που θα ψηφιστεί και από το κοινό θα προστεθεί στην γκάμα προϊόντων της Cadbury. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, μπορούν να κάνουν αίτηση online στο site cadburyinventor.com.