Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμβάλλει ενεργά στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την προσφορά
ολόφρεσκων ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές από τις εταιρείες-μέλη της.

Η πρώτη παράδοση ψαριών-χορηγία της ΕΛΟΠΥ, σε 298 ωφελούμενους, έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου. Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας με την πιστοποίηση «Fish From Greece» είναι μια ποιοτική τροφή υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε Ω3 λιπαρά, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Όσον αφορά τον κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας δημιουργεί θέσεις εργασίας ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, απασχολώντας, άμεσα και έμμεσα, περισσότερα από 12.000 άτομα. Να αναφέρουμε πως η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Μάλιστα, ως αποστολή της οργάνωσης ορίζεται η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική ταυτότητα Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.

Διαβάστε επίσης:
Ο σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης στο ολοκαίνουριο Athens Capital Hotel – MGallery

Νέες διακρίσεις για τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στα Supermarket Awards 2020

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα για την Αττική. Τι ισχύει για την εστίαση