Θέμα στην Daily Mail έγινε ένα εστιατόριο στην Κω και η απάντησή του σε «επιδραστικές» περσόνες που, χρησιμοποιώντας τον μεγάλο αριθμό ακόλουθών τους στα social media, επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες για να ζητήσουν δωρεάν γεύματα με αντάλλαγμα μια ανάρτηση στον λογαριασμό τους.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ανώνυμος χρήστης της πλατφόρμας Reddit έγινε viral, όταν αποκάλυψε την τακτική του συγκεκριμένου εστιατορίου σε τέτοιες περιπτώσεις να αντιπροτείνει στους influencers να πληρώσουν κανονικά τον λογαριασμό τους και στη συνέχεια το εστιατόριο να προσφέρει δωρεάν ένα γεύμα αντίστοιχης αξίας σε κάποιον άστεγο ή άλλον άνθρωπο σε ανάγκη. Όπως αναφέρει, στην αντιπρόταση δεν έχει ανταποκριθεί κανείς.

Μια χαρακτηριστική στιχομυθία είναι η εξής πρόσφατη:
Λέει ένας influencer: «Άκουσα πρόσφατα σχετικά με το εστιατόριό σας από έναν φίλο, ο οποίος ανέφερε ότι σερβίρετε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και επιλογές για χορτοφάγους. Θα ήθελα πολύ να έρθω με έναν φίλο, με αντάλλαγμα ένα tag στα social media. Έχω επισκεφθεί την Ελλάδα αρκετές φορές και πάντα πασχίζω να βρω μέρη που σερβίρουν χορτοφαγικά και vegan φαγητά. Θα ήθελα πολύ να μιλήσω για εσάς στο κοινό μου».

Και η απάντηση: «Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ, ωστόσο το εστιατόριό μας ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική. Χρεώνουμε κάθε influencer που θέλει να φάει εδώ κανονικά, αλλά προσφέρουμε φαγητό ίσης αξίας σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Έτσι, και εμείς κερδίζουμε από τα posts, αλλά και εσείς βελτιώνετε τη δημόσια εικόνα σας, δείχνοντας πως προσφέρετε. Πάντα κάνουμε αναρτήσεις σχετικά με τους influencers που συμμετέχουν στην προσπάθειά μας και συνήθως λαμβάνουμε εκατοντάδες θετικές απαντήσεις».

Καμία απάντηση…