Το πρώτο αδερφάκι της  Cookoovaya στη Νότια Γαλλία είναι πλέον γεγονός.

Συγκεκριμένα, η Cookoovaya ανακοίνωσε μέσω facebook την παρουσία της στο εξωτερικό και ειδικότερα στο Σεν-Τροπέ (Saint-Tropez). Το εστιατόριο βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais στο Σεν Τροπέ και ξεκίνησε στις 16 Μάϊου.

Όπως αναφέρεται στο facebook post: «Το πρώτο αδερφάκι της Cookoovaya είναι γεγονός και είναι πλέον έτοιμο να σας υποδεχτεί στο γοητευτικό χωριό του Γαλλικού Νότου με ένα μενού εμπνευσμένο από τις κοινές μεσογειακές γεύσεις και τη σοφία της ελληνικής κουζίνας που πρεσβεύει».

Επιπλέον, η Cookoovaya δημοσίευσε αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με το νέο εγχείρημά της λέγοντας ότι: «Φέτος το καλοκαίρι, η Cookoovaya ξεκινά το νέο της ταξίδι στην καρδιά του Saint-Tropez, την πιο γοητευτική πόλη της ηλιόλουστης Κυανής Ακτής, δίπλα από την πολυσύχναστη Place des Lices.

Γίνεται έτσι το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο που εγκαθιδρύεται εκτός των ελληνικών συνόρων σε έναν διεθνή προορισμό που υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφική του ομορφιά και τα κοινά χαρακτηριστικά του με την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του σεφ-ιδιοκτήτη της Cookoovaya Περικλή Κοσκινά, το καθιστούν ιδανική επιλογή για το άνοιγμα ενός δεύτερου εστιατορίου Cookoovaya. Η Cookoovaya Saint-Tropez βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection, ένα κομψό ξενοδοχείο με μοναδικό χαρακτήρα και αισθητική».

Όσον αφορά το μενού αναφέρεται ότι: «Συνδετικός κρίκος των δύο μεσογειακών χωρών είναι μια γαστρονομική κουλτούρα που σέβεται τη γη και τα υλικά της και καλλιεργεί ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Η πρώτη ύλη στην καλύτερη εκδοχή της είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, βασισμένη στα κοινά της Ελλάδας με την ύπαιθρο της Προβηγκίας. Ο Περικλής Κοσκινάς εφαρμόζει και στην Cookoovaya Saint-Tropez κατά γράμμα το όραμά του για την ανάδειξη μιας ελληνικής κουζίνας ουσιαστικής, που χαρακτηρίζεται από μέτρο και σύνεση, απαλλαγμένη από περιττές τεχνικές.

Το μενού της Cookoovaya Saint – Tropez φέρει ελληνικούς τίτλους στις κατηγορίες του, όπως “Courkouti” και “Carvouna” και είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το μοίρασμα δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη ελληνική εμπειρία. Κανείς μπορεί να γευτεί μερικά από τα ήδη γνωστά στο ελληνικό κοινό πιάτα, όπως τα ωμά ψάρια, το χταπόδι με τη φάβα αλλά και τα κερκυραϊκά μπιάνκο και μπουρδέτο. Η Cookoovaya Saint-Tropez αποτελεί την απαρχή μιας διαδρομής που στόχο έχει να ταξιδέψει την Ελλάδα όσο πιο μακριά γίνεται, ενώνοντας τον κόσμο που αγαπά το ελληνικό φαγητό και την ελληνική κουλτούρα».

Διαβάστε ακόμη

Περικλή Κοσκινά, πόση σοφία μπορεί να κρύβει μια κουζίνα;

7 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι με άρωμα και γεύση Γαλλίας

Γαλλία: Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ξεκίνησε τον «πόλεμο της μπαγκέτας» στους αρτοποιούς