Το περιοδικό Fortune καταρτίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη λίστα «Change the World», με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας. Ανάμεσα τους και η εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι δρα με γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το ήθος και τη συνέπεια.

Με τις αξίες αυτές, που όρισε ο ιδρυτής της Αλέξανδρος Κίκιζας, πορεύεται και δεσμεύεται απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζομένους, στο περιβάλλον και στους καταναλωτές της. Μάλιστα, το 2017 έδωσε το στίγμα της στην κοινωνία και το περιβάλλον, στηρίζοντας ομάδες που την είχαν ανάγκη. Ειδικότερα, ανακαίνισε 30 αίθουσες δημοτικών σχολείων, φρόντισε το Πάρκο Τρίτση με 800 συνολικά εθελοντικές ώρες εργασίες από τους εργαζομένους της, ενώ προσέφερε πάνω από 50 τόνους ζυμαρικών αλλά και 36 μονάδες αίματος από την αιμοδοσία των δικών της ανθρώπων.

Παράλληλα, με την ίδρυση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στηρίζει έμπρακτα την εκπαίδευση των αγροτών σε σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, με 120 αγρότες να έχουν αποφοιτήσει από αυτή έως σήμερα. Επιπλέον, συμβάλει θετικά στην τοπική κοινωνία και οικονομία μέσω της συμμετοχής 400 και πλέον αγροτών στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας. Μέσα από αυτό το ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα λοιπόν, κατάφερε να βρεθεί στη λίστα του περιοδικού Fortune.