Τα Starbucks άνοιξαν το πρώτο κατάστημά για κωφούς στην Ιαπωνία, όπου οι υπαλληλοί τους μιλούν στην νοηματική.

Η διαδικασία είναι, ως εξής: οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν φωνητικά, και τάμπλετ στα ταμεία μετατρέπουν την παραγγελία τους σε κείμενο για τους υπαλλήλους. Εναλλακτικά μπορούν να δείξουν τον καφέ της επιλογής τους στο μενού ή, αν πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη παραγγελία εκτός καταλόγου, να την γράψουν σε ένα σημειωματάριο.

Όταν ο καφές τους είναι έτοιμος, ένα βίντεο τους προσκαλεί – και πάλι στη νοηματική – να πλησιάσουν για να τον παραλάβουν. Την καφετέρια υπάρχουν έργα τέχνης του Hidehiko Kado, ενός παιδιού με μειωμένη ακοή. Αξίζει να σημειωθεί, πως το πρώτο Starbucks για κωφούς είχε ανοίξει το 2016 στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία και αργότερα λειτούργησαν αντίστοιχα καταστήματα σε Ουάσιγκτον, Γκουανγκζού (Κίνα) και Πένανγκ (πάλι στη Μαλαισία).

 

Τέλος, στην Ιαπωνία ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού στις 25 Μαΐου επιτρέποντας σε εστιατόρια και καφετέριες να υποδεχτούν ξανά πελάτες. Για λόγους ασφαλείας ωστόσο, το κατάστημα σερβίρει για την ώρα μόνο σε πακέτο τους καφέδες και τα σνακ.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: Τα μπαρ σκοτώνουν προειδοποιεί ο Δρ. Φάουτσι!

Τα νέα οnline μαθήματα της Airbnb σε βάζουν στην κουζίνα με σεφ με αστέρια Michelin

Ισχυρή η ελληνική βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με έρευνα της ΕΤΕ