Ο σεφ Γιάννης Παρίκος επικεφαλής στο νέο εστιατόριο Iguazu στην Αθήνα.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των αλλαγών και των νέων αφίξεων. Καινούρια σχέδια, καινούρια σχήματα, καινούρια εστιατόρια ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν τις πόρτες τους.

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις της σεζόν είναι το νέο εστιατόριο Iguazu που αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Οκτωβρίου στα Ιλίσια, υπό την επίβλεψη του βραβευμένου σεφ Γιάννη Παρίκου.

Ο σεφ είναι γνωστός από τις συνεργασίες του με κορυφαία γαστρονομικά εστιατόρια, όπως η Σπονδή και το Βαρούλκο, στο οποίο ήταν για πολλά χρόνια Chef μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Γιάννης Παρίκος υπηρετεί με πάθος και σεβασμό την μαγειρική τέχνη και αναζητάει πάντοτε την αρμονία ανάμεσα στην καλή πρώτη ύλη, την ξεχωριστή γεύση και το καλαίσθητο οπτικό αποτέλεσμα. Η γαστρονομία είναι μια τέχνη που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις.

Στο νέο εστιατόριο Iguazu τολμάει να βγει έξω από τα νερά της γνώριμης μεσογειακής κουζίνας και να ταξιδέψει στις πικάντικες γεύσεις της Νότιας Αμερικής. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το μενού, που είναι σχεδιασμένο με αρκετά στοιχεία fusion, περιλαμβάνει σεβίτσε και ταρτάρ ψαριών, αλλά και βραζιλιάνικα κρέατα με ιδιαίτερες κοπές.

Η ονομασία του εστιατορίου προέρχεται από τους περίφημους καταρράκτες Iguazu που βρίσκονται στη μέση της ζούγκλας, στα σύνορα της Αργεντινής με την Βραζιλία. Μια περιοχή απίστευτης ομορφιάς με 250 εντυπωσιακούς καταρράκτες που έχει ενταχθεί στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Φανταζόμαστε ότι η διακόσμηση του νέου εστιατορίου θα έχει κάτι από το εντυπωσιακό τοπίο.

Πραγματικά, ανυπομονούμε!

 

Δείτε επίσης:
Πόσα ριάλιτι μαγειρικής «χωράει» η ελληνική τηλεόραση;

Η Σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μιλάει για την «ψυχολογία της γαστρονομίας» στο Harvard

Αθηναγόρας Κωστάκος: Κουζίνα με «Νόημα»