Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open TV μίλησε και για το άνοιγμα της εστίασης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή».

Επίσης, ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε σχετικά: «Οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας που συζητάμε, η εστίαση, ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο, μπορούν να προσδοκούν ότι όσο και αν είναι δύσκολα γι’ αυτούς τα πράγματα σήμερα, το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο του 2021 -εάν όλα έχουν πάει καλά με τα εμβόλια και καταφέρουμε να έχουμε μια καλύτερη τουριστική χρονιά από ό,τι είχαμε το 2020, και προσωπικά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε- θα μπορούν να έχουν πολύ καλύτερη οικονομική επίδοση και να θεραπεύσουν μεγάλο μέρος της ζημίας τους», κατέληξε.

Γενικά, το άνοιγμα της εστίασης φαίνεται να ‘χει μπει στον πάγο. Σε συνάρτηση με τις δηλώσεις του κ. Παπαθανάση ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξη και Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός μιλώντας στο MEGA εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, σημειώνοντας ότι το αίτημα των επικεφαλής του κλάδου προς την κυβέρνηση ήταν «μη βιαστείτε να ανοίξετε».

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει τη λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανακλείσουν. Η επίσημη άποψη από τον κλάδο αυτή ήταν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται πλαστική κουτάλα

ΕΛΣΤΑΤ: Με μεγάλες απώλειες έκλεισε το γ’ τρίμηνο του 2020 για τον κλάδο της εστίασης

Κορωνοϊός: Στον «πάγο» το άνοιγμα της εστίασης