Οι εταιρείες παραγωγής αλκοόλ φαίνεται να βγήκαν κερδισμένες στην εποχή του κορωνοϊού στην Κίνα.

Ενδιαφέρον είναι πως στην Κίνα κατά την περίοδο των πρώτων εννέα μηνών του χρόνου, οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής αλκοόλ στη χώρα κατέγραψαν ετήσια κέρδη 7,1% στα 127,72 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 16.329 δις ευρώ).

Πρόκειται για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Στην συγκεκριμένη περίοδο, οι παραγωγοί αλκοόλ με ετήσιο τζίρο άνω των 20 εκατομμυρίων γουάν, κατέγραψαν συνολικό ετήσιο τζίρο 601,02 δισεκατομμύρια γουάν. Οι κινεζικές επιχειρήσεις παραγωγής λικέρ, είχαν παραγωγή 4,78 εκατομμυρίων κιλά λίτρων την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας ετήσια μείωση 10,4%. Η παραγωγή των ζυθοποιείων κατέγραψε ετήσια μείωση 6,8%, ενώ η παραγωγή κρασιού κατέγραψε ετήσια μείωση 23,5%, για την ίδια περίοδο.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται πως το οινόπνευμα είχε άλλη χρήση, που έχει να κάνει με την πανδημία του κορωνοϊού. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως πολλές φορές το αλκοόλ έχει αντικαταστήσει το αντισηπτικό.

Δείτε επίσης:
Γιατί στην Κίνα απαγορεύουν το αλκοόλ στους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και μετά το γραφείο;

Μένουμε σπίτι: Πώς η καραντίνα μπορεί να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας

Save One Seat: Μια πλατφόρμα στήριξης των χώρων εστίασης