Κλείνουν τα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, καθώς ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, έδωσε εντολή, ώστε να μην παρέχονται γεύματα σε εσωτερικούς χώρων εστιατορίων.

Ειδικότερα, από τις 14 Δεκεμβρίου δεν θα μπορεί να γευματίσει κανείς εντός των εστιατορίων της Νέας Υόρκης, καθώς ο αριθμός των νοσηλειών ασθενών με Covid-19 δεν έχει σταθεροποιηθεί και οι μολύνσεις αυξάνονται.

Σημαντικό είναι, ωστόσο το γεγονός πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε πως τα γεύματα στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των παραγόντων που προκαλούν την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, όπως γίνεται με την περίπτωση των συναθροίσεων στα σπίτια, ωστόσο, όπως επισήμανε, η αύξηση του αριθμού των νοσηλειών και η υψηλή πυκνότητα της Νέας Υόρκης προκαλούν ανησυχία.

«Εάν βάλεις μαζί την προειδοποίηση των CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών) για τα γεύματα στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων μαζί με τον ρυθμό διασποράς και την πυκνότητα και τον συνωστισμό, αυτή είναι μια άσχημη κατάσταση», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Δείτε επίσης:
O Χάρτης των γεύσεων αναβάλλεται για το 2021

Save One Seat: Μια πλατφόρμα στήριξης των χώρων εστίασης

Ο Guardian υμνεί το στιφάδο: «Το καλύτερο ελληνικό φαγητό»

Το άρθρο της εβδομάδας