Αυστηρότερους ελέγχους στην εστίαση στην Αυστρία ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν και η υπουργός Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.

Ειδικά στον τομέα της νυχτερινής εστίασης, υπήρξαν πρόσφατα περισσότερες μολύνσεις με κορωνοϊό και στο μέλλον οι αρχές θα είναι σε θέση να επιβάλουν πρόστιμα γρηγορότερα, επειδή το εκτελεστικό όργανο θα μπορεί τώρα να εισπράττει άμεσα το επιβληθέν πρόστιμο.

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες πρόσβασης στη νυχτερινή εστίαση, αλλά και σε όλες τις άλλες εγκαταστάσεις εστίασης, τηρούνται. Με την εφαρμογή “Green Check”, οι επιτόπιοι έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιούνται γρήγορα και αποτελεσματικά», ανέφερε η υπουργός Τουρισμού.

«Δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε τα ανοίγματα μαζί και ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της χαλάρωσης ήταν η επαλήθευση από την αρχή του κανόνα πιστοποιητικού εμβολιασμού-νόσησης-αρνητικού τεστ», τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας πως με το «Green Pass» και την εφαρμογή «Green Check Web», έχουν αναπτυχθεί εργαλεία που «κάνουν τους ελέγχους ιδιαίτερα γρήγορους και εύκολους».

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: «Μουδιασμένος» ο κλάδος της εστίασης

Αλλάζουν όλα στην εστίαση. Πού μπορείτε να πάτε, τι πρέπει να ξέρετε

Εστίαση: Αυτά είναι τα σήματα για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων

Το άρθρο της εβδομάδας