Βιετναμέζος επιχειρηματίας στην πόλη Χο Τσι Μινχ δημιούργησε ένα μηχάνημα που προφέρει 24 ώρες το 24ωρο δωρεάν ρύζι στις ευπαθείς ομάδες μετά την καθολική καραντίνα, που επιβλήθηκε στο Βιετνάμ.

Ειδικότερα, μπορεί μέχρι στιγμής στο Βιετνάμ να έχουν αναφερθεί σχετικά λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό και κανένας θάνατος, όμως, εξαιτίας της καθολικής καραντίνας που ισχύει στη χώρα από τις 31 Μαρτίου πολλές μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει και χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί προσωρινά άνεργοι.

Μάλιστα, ένας από αυτούς του άνεργους είναι και ο σύζυγος της Νγκουγιέν Τι Λι, με την ίδια να επισημαίνει να σχετικά για το ΑΤΜ ρυζιού: «Το ΑΤΜ ρυζιού βοηθά πολύ. Με αυτό το σακουλάκι ρύζι έχουμε αρκετό φαγητό για μία ημέρα», δήλωσε η 34χρονη μητέρα τριών παιδιών. «Τώρα χρειαζόμαστε μόνο άλλα τρόφιμα. Οι γείτονές μας καμιά φορά μας δίνουν φαγητό ή τρώμε έτοιμα νουντλς».

Σημειώνεται, πως το μηχάνημα δίνει 1,5 κιλό ρύζι από ένα μικρό σιλό σε εργαζομένους εν αναμονή, πολλοί από τους οποίους είναι πλανόδιοι πωλητές ή άτομα που βγάζουν χρήματα κάνοντας δουλειές όπως πωλητές λαχείων ή οικιακοί βοηθοί.

O Χοάνγκ Τουάν Ανχ, ο επιχειρηματίας που σκέφτηκε την ιδέα του ΑΤΜ ρυζιού, έχει στήσει και αντίστοιχα σημεία διανομής και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Βιετνάμ, όπως το Ανόι, η Χούε και η Ντανάνγκ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ο Ανχ δήλωσε ότι επιθυμεί οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και πόρους παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός – Ιταλία: Η μαφία μοιράζει φαγητό σε ευπαθείς ομάδες και προκαλεί ανησυχία…

Κορωνοϊός: Οι παραδοσιακές άμαξες στην Βιέννη μοιράζουν φαγητό

Κορωνοϊός: Δωρεάν φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ισπανία

Το άρθρο της εβδομάδας