Το «Studio 338» στο Λονδίνο, ένα από τα μεγαλύτερα nightclubs της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού θα μετατραπεί σε αποθήκη τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανακοίνωσαν, τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη θα διανέμονται σε όσους τα χρειάζονται μέσω εθελοντών, ενώ για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα αλλά πρέπει να παραμείνουν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω του ιού, τα είδη αυτά θα είναι προς πώληση. «Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε τα πιο ευπαθή μέλη της κοινωνίας μας, επιτρέποντας σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να μείνουν σπίτι και να μην χρειαστεί να πάνε για ψώνια σε μέρη που μπορεί να εκτεθούν στον ιό ή να τρομάξουν από τα άδεια ράφια και όσους κάνουν τεράστιες αγορές μέσα σε πανικό», δήλωσαν στον Independent οι ιδιοκτήτες του Studio 338.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες του club καλούν τους πελάτες τους να βοηθήσουν όσους το έχουν ανάγκη και υπόσχονται να τους το ανταποδώσουν με ένα μεγάλο πάρτι, όταν σταματήσει η πανδημία. «Ξέρουμε ότι πρόκειται για τεράστιο πρότζεκτ και δεν είναι κάτι που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι μπορούμε να πείσουμε τους νεαρούς θαμώνες μας να βοηθήσουν τους γηραιότερους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», σημειώνουν.

Το club καλεί επίσης όσους εθελοντές έχουν εμπειρία από τράπεζες τροφίμων και πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με αστέγους, να τους βοηθήσουν και αναζητούν χορηγίες για να μπορέσουν να αποθηκεύσουν τα προϊόντα που συγκεντρώνουν.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Τι ισχύει για καταστήματα τροφίμων και delivery από Τετάρτη

Κορωνοϊός: Λουκέτο σε εστιατόρια και μπαρ και στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση τα εστιατόρια στην Ιταλία