Τα τελευταία μέτρα για τον κορωνοϊό που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση είναι σαφώς πιο σκληρά προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους περιορίζοντας κάθε τύπου έξοδο και φυσικά για φαγητό. Μια εναλλακτική βέβαια που ακόμα λειτουργεί – με προϋποθέσεις- είναι αυτή της διανομής των γευμάτων κατ’ οίκον.

Εστιατόρια λοιπόν υιοθετούν αυτή την πρακτική αντί της επιλογής να κλείσουν προκειμένου να παραμείνουν οι επιχειρήσεις τους βιώσιμες σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη και για το χώρο της εστίασης.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στα εστιατόρια και τα μαγαζιά διανομής φαγητού από τους αρμόδιους φορείς περιλαμβάνουν μια λίστα από πρακτικές που συνάδουν με τα προληπτικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την εξασφάλιση της υγιεινής προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Οι οδηγίες
Όλοι πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές του υπουργού Υγείας.

Οι εστιάτορες πρέπει να διαθέτουν προϊόντα απολύμανσης στο προσωπικό τους τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά και να διατηρείται η απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου κατά τη διάρκεια κάθε δραστηριότητας.

Οι εστιάτορες θα πρέπει να επιτηρούν τις περιοχές που γίνονται οι προετοιμασίες του φαγητού επιβεβαιώνοντας ότι καθαρίζονται και απολυμαίνονται εξονυχιστικά.

Η παράδοση του φαγητού θα πρέπει να πραγματοποιείται με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και να τηρείται η απόσταση του 1 μέτρου από τον πελάτη.

Το φαγητό που προετοιμάζεται θα αποθηκεύεται σε ειδικά δοχεία ή σακούλες που κλείνουν καλά προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια.

Όποιος έχει οποιοδήποτε σύμπτωμα γρίπης να παραμένει σπίτι και να μην πηγαίνει στη δουλειά. Επίσης, να μην καταφύγει στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου αλλά να επικοινωνήσει με γιατρό τηλεφωνικά ή με την αρμόδια αρχή για να λάβει σχετικές οδηγίες.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Έξυπνες αγορές και προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα

Κορωνοϊός: 5 tips για πρόληψη σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση τα εστιατόρια στην Ιταλία