Πολλά είναι τα σενάρια που ακουγονται για τη σταδιακή άρση του lockdown και ακόμη περισσότερα για τη λειτουργία της εστίασης.

Ένα από αυτά είναι η λειτουργία της εστίασης με ραντεβού. Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμωξιολόγων, μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο σχετικά ζήτημα, λέγοντας πως το άνοιγμα της εστίασης θα ανοίξει με αυστηρούς κανόνες ενώ πρότεινε ένα νέο τρόπο ανοίγματος:

«Επιτέλους ας κάνουμε κάτι που κάνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο παραμονής στο εστιατόριο κατόπιν ραντεβού αυτό θα δείχνει την κινητικότητα και θα έχουν κέρδος οι καταστηματάρχες, ενώ θα υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια» ανέφερε μεταξύ άλλων. O ίδιος εκτίμησε πως ένα τέτοιο μέτρο είναι εφαρμόσιμο. «Δεν μιλάω για κάτι καινοφανές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι την Παρασκευή θα ξέρουμε πως έχουν εξελιχθεί τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.

Αναφορικά με την γενική άρση του lockdown υπογράμμισε πως αυτό θα γίνει με αυστηρούς περιορισμούς. Ακόμη,σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως αναμένονται και κάποια άλλα στοιχεία που αφορούν την κινητικότητα στα πέριξ των δημοτικών σχολείων και ότι αυτό δημιούργησε το θέμα και έκλεισαν τα σχολεία.

«Αν δούμε ότι είναι ικανοποιητικά θα ξεκινήσουν όσον τον δυνατόν συντομότερα». Όπως πρόσθεσε ο ίδιος θα γίνει σύγκριση των στοιχειών πριν το lockdown και μετά το lockdown.

Δείτε επίσης:
Lockdown: Προβληματίζει το άνοιγμα της εστίασης

Ανοίγει ξανά η εστίαση στην Τσεχία

Τα νέα σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης