Οι μέρες, που ζούμε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη εποχή δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας, αντιθέτως θα λέγαμε πως η αλληλεγγύη χαρακτηρίζει αυτές τις δύσκολες μέρες, που διανύουμε.

Ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα συμβαίνει και στις ΗΠΑ, όπου οι πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο με έναν πολύ γλυκό τρόπο. Ειδικότερα, σε διάφορα σημεία στους δρόμους μπορεί όποιος θέλει να αφήσει τρόφιμα για να μπορέσει κάποιος, που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τροφές, να τα πάρει. Διάφορα καλάθια είτε κούτες με τρόφιμα συγκεντρώνονται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, έξω από τα σπίτια για να μπορεί ο καθένας να πάρει ό,τι έχει ανάγκη.

Να σημειώσουμε πως αυτή η πρακτική προϋπήρχε στις ΗΠΑ, όμως με βιβλία, οι λεγόμενες «μικρές βιβλιοθήκες». Κάθε πολίτης μπορεί να αφήνει βιβλία έξω από το σπίτι του και να τα παίρνει όποιος θέλει. Πλέον, οι «Little Free Libraries» μετατράπηκαν σε «Little Free Panties», μικρά ή μεγαλύτερα «ντουλαπάκια τροφίμων» στην άκρη των δρόμων με όλα τα αναγκαία.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός-Ιταλία: Κατεβάζουν καλάθια με φαγητά από τα μπαλκόνια τους

Κορωνοϊός: Βραβευμένο εστιατόριο της Νέας Υόρκης ετοιμάζει 1.000 γεύματα τη μέρα για άτομα σε ανάγκη

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Δωρεές από celebrities σε οργανισμούς σίτισης