Όπως γνωρίζουμε η Ιταλία είναι η χώρα, που πλήττειται περισσότερο από τον κορωνοϊό. Επιστήμονες από όλον τον κόσμο την επισκέπτονται για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό σε εστιατόριο της πόλης Μπέργκαμο στην Βόρεια Ιταλία, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί και εμπειρογνώμονες έρχονται να βοηθήσουν την κατάσταση με την πανδημία ντόπιοι μάγειρες μαγείρεψαν ρωσική σούπα μπορς, ώστε να τους κάνουν να νοιώσουν σαν στο σπίτι τους. Μάλιστα, οι μάγειρες ζήτησαν εκ των προτέρων την επιείκεια των Ρώσων στρατιωτικών γιατρών στην περίπτωση που η σούπα μπορς την οποία έφτιαξαν με ρωσική συνταγή δεν είναι και τόσο πετυχημένη, γράφοντας σε μια επιγραφή που την τοποθέτησαν μπροστά από μια μεγάλη κατσαρόλα, στα ιταλικά και ρωσικά την εξής φράση: «Μπορς, Συγχωρείστε μας είναι η πρώτη φορά!».

Να σημειώσουμε, ακόμη πως μέχρι σήμερα οι Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί και εμπειρογνώμονες μαζί με τους Ιταλούς συναδέλφους τους, έχουν αναπτύξει δραστηριότητες σε 17 ιατρικά ιδρύματα στην επαρχία Μπέργκαμο. Στις δραστηριότητες αυτές συμμετέχουν καθημερινά κινητές μονάδες απολύμανσης του ρωσικού στρατού.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός-Ιταλία: Κατεβάζουν καλάθια με φαγητά από τα μπαλκόνια τους

Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ

Σουπερμάρκετ πέταξε φρέσκα τρόφιμα αφότου γυναίκα έβηξε πάνω τους… για πλάκα