Ο κορωνοϊός «καλπάζει» στην Ευρώπη και συνεχώς οι χώρες παίρνουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Αυτή την φορά η Τσεχία ανακοίνωσε νέα μέτρα για την εστίαση.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου κλείνουν μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ στην Τσεχία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα ανακοίνωσε στο twitter ότι οι δημόσιες συναθροίσεις θα έχουν περιορισμό και θα φτάνουν μέχρι και τα έξι άτομα, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους θα απαγορευτεί και θα απαιτείται η χρήση μάσκας σε στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς.

Με απόφαση της κυβέρνησης κλέινουν επίσης και τα περισσότερα σχολεία για να εφαρμόσουν εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθώς θέτει νέα μέτρα για τον έλεγχο της ταχείας εξάπλωσης κρουσμάτων του COVID-19 στη χώρα.

Σημειώνεται, πως η Τσεχία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερο άνοδο κρουσμάτων στην Ευρώπη, κατ’ αναλογία πληθυσμού. Τα νέα κρούσματα, που εντοπίστηκαν από την έναρξη της πανδημίας φτάνουν σε σχεδόν 120.000, από περίπου 25.000 που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:
Το ρόδι Ερμιόνης στο μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης

Γκαστόνε: Νέο κρεατοφαγικό στέκι από την ομάδα του Cookoovaya

Kορωνοϊός: Η ρατσιστική αφίσα σε εστιατόριο της Στοκχόλμης, που προκάλεσε αντιδράσεις

Το άρθρο της εβδομάδας