Οι σεφ Άνταμ Μπορντονάρο και Ράιαν Λόρι, που άνοιξαν πέρυσι το εστιατόριο Ardyn στο Γκρίνουιτς Βίλατζ στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζουν μια διαφορετική πρόταση δείπνου και διασκέδασης στο σπίτι.

Το «πάρτι με δείπνο της ημέρας της κρίσης», όπως αποκαλούν το δικό τους σχέδιο επιβίωσης, συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με μια γερή δόση χιούμορ αφού όλο το «πακέτο» γεύματος και διασκέδασης διανέμεται από τους σεφ και το προσωπικό τους φορώντας μάσκες… κουνελιών. Περιλαμβάνει μενού 6 πιάτων που φτάνουν ζεστά σε ειδικές συσκευασίες συνοδευόμενα από λεπτομερείς οδηγίες διαχείρισης του «πακέτου» στο οποίο συμπεριλαμβάνονται video από το YouTube και λίστα τραγουδιών ενώ υπάρχει και η επιλογή συνδυασμού του δείπνου με κρασί ή κοκτέιλ σε μπουκάλι. Oι σεφ προσπαθούν επιμελώς να «αντιγράψουν» την εμπειρία ενός γεύματος σε εστιατόριο μεταφέροντάς την στο σπίτι με αντίτιμο που αγγίζει και ξεπερνά τα 600 δολάρια. Το δίδυμο ήθελε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και πρόσθεσε στα δείπνα διανομή από… προσωπικό με μάσκες κουνελιών και επίσημη ενδυμασία (σμόκιν) κάτι που όντως σπάει τη μονοτονία της καθημερινότητας και φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα αφού υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό τους.

Η προσπάθεια έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα αφού οι σεφ δημιούργησαν επίσης τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση COCO Fund (Covid Community Fund), η οποία θα λειτουργεί με χρηματοδοτήσεις -στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το 15% των εσόδων κάθε δείπνου- και τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των εργαζομένων στην εστίαση και τη φιλοξενία που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Δωρεές από celebrities σε οργανισμούς σίτισης

Κορωνοϊός: Η απαράδεκτη απάντηση του Τραμπ για τα εστιατόρια

Κορωνοϊός: Πρωτοβουλίες από επιχειρηματίες της εστίασης ανά τον κόσμο

 

Το άρθρο της εβδομάδας