Οι γιορτές φαίνεται πως έφεραν νέο κύμα μολύνσεων στη Νορβηγία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Νορβηγία να επιβάλει νέους περιορισμούς.

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας -Έρνα Σόλμπεργκ- ανακοίνωσε τα νέα  μέτρα, που περιλαμβάνουν την απαγόρευση σε όλη τη χώρα της πώλησης αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ.

«Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις ενός νέου κύματος μολύνσεων», είπε η Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επικαλούμενη λόγους όπως οι εορτασμοί τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η εμφάνιση μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Επομένως, προκειμένου να μην έχουμε μια επιδημία που είναι «ανεξέλεγκτη», οι Νορβηγοί πρέπει να αναστείλουν την κοινωνική ζωή τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, επισήμανε η Σόλμπεργκ.

Η νορβηγική κυβέρνηση ανάμεσα στα άλλα  ανακοίνωσε πως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια θα σταματήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το διάστημα.

Τέλος, το Όσλο επέβαλε υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στη Νορβηγία κατά την άφιξή τους ή εντός 24 ωρών.

Δείτε επίσης:
Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αποσύρονται από τα ράφια μέχρι 11 Ιανουαρίου

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα επιδοτήσεων αγοράς θερμαντικών σωμάτων

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άθικτο αρχαίο ταχυφαγείο