Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μπουν ενδεχομένως περιορισμοί στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, καθώς πολύ συχνά υπάρχουν εικόνες συνωστισμού.

«Με την έναρξη των μέτρων ελέγχουμε τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Αν απαιτηθεί θα μπει και περιορισμός. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, όμως είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «ΑΝΤ1». Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό η κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με τους νέους περιορισμούς πέρασε και, ήδη, εντοπίστηκε ότι στα σούπερ μάρκετ δημιουργείται συνωστισμός. Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 για τα νέα δεδομένα, και ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το αν θα υπάρξει ξανά αριθμητικός περιορισμός στα σούπερ μάρκετ, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό, αλλά όχι αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι στο σούπερ μάρκετ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν χωρίς rapid test και με αναλογία 1 άτομο για κάθε 2 τ.μ.

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον κόσμο, να μην μπορούν να ψωνίσουν φαγητό για να φάνε» δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, και συμπλήρωσε:«Με την έναρξη των μέτρων, αυτά καταγράφονται και ελέγχουμε και τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Εάν απαιτηθεί, θα μπει περιορισμός. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, όμως είναι στο τραπέζι ο περιορισμός».

Όπως είπε επίσης ο κ. Παπαθανάσης στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα, διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από τα νέα μέτρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εκεί, έλεγχος rapid test, πρόσθεσε όμως ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια. Τέλος και σε ότι αφορά τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ιδίως στην Περιφέρεια.

Πηγή: Protothema.gr 

Δείτε επίσης:
Έμαθε να μαγειρεύει στο lockdown και κυκλοφορεί βιβλίο συνταγών

Κορωνοϊός: Oι επιχειρήσεις εστίασης υποχρεούνται να ελέγχουν τα πιστοποιητικά


Κορωνοϊός και Εστίαση: Οικονομική ενίσχυση για άλλες 3.412 μικρομεσαίες επιχειρήσεις