Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει προκαλέσει ανησυχία και τα μέτρα ενισχύονται για την προστασία από τον ιό.

Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 18.6.2020 έως και τις 2.7.2020» (B’ 2420), όπως αυτή παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.41734/2.7.2020 όμοια κοινή απόφαση των ιδίων υπουργών (Β’ 2704), ανακοινώθηκε πως παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 31/7/2020.

Συνοπτικά τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα είναι συνοπτικά:

Απόσταση 4 μέτρων ανάμεσα στις ομπρέλες
Δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα
Σωματική άθληση αλλά όχι σε ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή
Take away και delivery για φαγητό και ποτό
Απαγόρευση χρήσης μπαρ όπου υπάρχουν
Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Όσον αφορά το φαγητό ισχύουν: Παροχή προϊόντων σε πακέτο (takeaway) και delivery στο σημείο έκθεσης (ξαπλώστρα). Επιτρέπεται στον χώρο του υγειονομικού καταστήματος η παρασκευή γευμάτων και ροφημάτων, τηρώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.37992/17.6.2020 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 2401).

Επίσης, απαγορεύεται η διοργάνωση εκδηλώσεων που προκαλούν συνάθροιση καταναλωτών (πάρτυ κ.λπ.). Απαγορεύεται για τους πελάτες η χρήση των μπαρ (όπου υπάρχουν) για την παραμονή τους. Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ πελατών ορίζεται το ενάμισι (1,5) μέτρο.

Διαβάστε επίσης:
Ματίνα Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Εάν χρειαστεί θα κλείσουν τα beach bars

Τεστ κορωνοϊού για τους θαμώνες των μπαρ στον Καναδά
Γαρίδες με κορωνοϊό εισήγαγε η Κίνα – Ποια εξήγηση δόθηκε;