Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται στη χώρα μας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης θα αξιοποιήσει ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης, που έχει κατασχεθεί με σκοπό την παρασκευή αντισηπτικών.

Η ποσότητα της αιθυλικής αλκοόλης ανέρχεται στους 122,6 τόνους και θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αντισηπτικών που θα διατεθούν στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις υγειονομικές μονάδες της χώρας. Ειδικότερα, η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί από την ΑΑΔΕ και διατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας, θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού του ελληνικού Στρατού.

Για άλλη μια φορά, βλέπουμε στην πράξη, πως έχουν επιστρατευτεί όλα τα μέσα, προκειμένου να προστατευτούμε από τον ιό. Επίσης, υπενθυμίζουμε πως και εμείς σε προηγούμενο άρθρο μας σας έχουμε αναφέρει, πως θα μπορούσατε να φτιάξετε αντισηπτικό στο σπίτι. Η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί χρόνο, δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα:
Κορωνοϊός: Γιατί τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D θεωρούνται ασπίδα κατά του φονικού ιού;

Κορωνοϊός: Τα fake γιατροσόφια που πρέπει να αγνοήσετε

Κορωνοϊός: Μπορεί το τσάι να αποτρέψει τη μετάδοση του;