Μόλις μερικούς μήνες από το λανσάρισμά του, το νέο αθηναϊκό ποτό Otto’s Athens Vermouth, ξεχωρίζει στην παγκόσμια σκηνή των spirits.

Στην πρώτη του παρουσία στον μεγαλύτερο διαγωνισμό αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως, το San Francisco World Spirits Competition, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των aperitif. Η σημασία της διάκρισης γίνεται αντιληπτή από τους αριθμούς: στο SFWSC συμμετέχουν 34 gurus – εμπειρογνώμονες, παραγωγοί και εταιρείες από 63 χώρες, 85 διαφορετικές κατηγορίες και 1.407 διαφορετικά spirits, μεταξύ αυτών πολλά γνωστά διεθνή σήματα.

COR_5712_anoigma

Η δεύτερη σημαντική διάκριση είναι η συμμετοχή του στη λίστα με τους φιναλίστ στα Mixology Awards στην κατηγορία Best New European Bar Product/ Spirit. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Bar Convent Berlin, της μεγαλύτερης έκθεσης ποτών στην Ευρώπη.

21192191_1340267329429407_5657632430537503982_n

Το Otto’s Athens Vermouth είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο κορυφαίων Ελλήνων bartenders, του Νίκου Μπάκουλη και του Βασίλη Κυρίτση, που επίσης συνεργάστηκαν με έμπειρους αποσταγματοποιούς εμπνευσμένοι από τον Ιωάννη Bούχερ, που πέρασε από χέρι σε χέρι στους σημερινούς του απογόνους το συγκεκριμένο απόσταγμα. Υψηλής ποιότητας κρασί, αρωματίζεται με μυρωδάτα ροδοπέταλα, Αρτεμισία, εσπεριδοειδή, φύλλα ελιάς αλλά και βότανα που ευδοκιμούν στην Ελληνική φύση, όπως ρίγανη και Αγγελική αποδίδουν ένα σύνολο από ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του μεστού σε γεύση βερμούτ που μοσχοβολά Ελλάδα.

info
www.athensvermouth.com