Η απόλαυση ενός ποτού, όταν γίνεται με μέτρο, αποτελεί κομμάτι ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής και των κοινωνικών συναναστροφών. Αντίθετα, η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και σε μία μόνο περίσταση, μπορεί να έχει ιδιαιτέρως αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας, ενώ μπορεί να προκαλέσει και κοινωνικά προβλήματα σε μας και στους ανθρώπους γύρω μας. Για αυτό, φροντίζουμε να καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα. Ιδιαίτερα στην καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο, για να μην χαλάσει τίποτα τις διακοπές μας. Η υπευθυνότητα όμως, ξεκινάει πρωτίστως από τη σωστή ενημέρωση.

Μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας «Ilenia talks by Responsibility Alliance», η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών – Responsibility Alliance στηρίζει και προωθεί την ενημέρωση και την εκπαίδευση των καταναλωτών, ιδίως των νεαρών ενηλίκων, για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Η Ιλένια Ουίλιαμς, στο νέο Ιleniatalks by Responsibility Alliance, μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το αλκοόλ και την υπεύθυνη κατανάλωσή του. Τι ονομάζεται οινοπνευματώδες ποτό; Τι σημαίνει μία μονάδα αλκοόλ και ποια ποσότητα θεωρείται υπερβολική; Πως αντιδρά ο κάθε οργανισμός στην κατανάλωση αλκοόλ και τι μπορεί να συμβεί εάν έστω και μία φορά χάσουμε το μέτρο; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στο νέο επεισόδιο, που στόχο έχει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές σχετικά με το αλκοόλ και την υπεύθυνη κατανάλωση.

Η *Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών – Responsibility Alliance, μέσα από ενημερωτικές δράσεις και πρωτοβουλίες, στοχεύει στο να ενισχύσει την κουλτούρα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στη χώρα μας και να συνεισφέρει ουσιαστικά στο έργο πρόληψης της Πολιτείας.

Παρακολουθήστε τα επεισόδια της σειράς και μείνετε ενημερωμένοι.

Δείτε επίσης:

H Ιλένια Ουίλιαμς μιλά για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ

ΠΟΥ: Προειδοποιεί για την κατανάλωση αλκοόλ σε γυναίκες που είναι σε αναπαραγωγική ηλικία

Προσοχή! Το αλκοόλ βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο (ακόμη και σε μικρή ποσότητα)