Μία παραμυθένια έκθεση με πρωταγωνιστές τον Πινόκιο, τον Τζεπέτο και το γρύλο ζωντανεύει στο Mediterranean Cosmos από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου 2022.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του επίσημου ιδρύματος “Fondazione Nazionale Carlo Collodi” στην Ιταλία, και του συγγραφέα του Πινόκιο, Carlo Collodi, και παρουσιάζει τον αυθεντικό Πινόκιο και την ιστορία του, όπως αυτή εκτυλίσσεται μέσα από το διάσημο βιβλίο.

Το ξεχωριστό ξύλινο αγόρι με το οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές, μας ξεναγεί στις ενότητες που συνθέτουν την υπέροχη ιστορία του και μέσα από τα μοναδικά εκθέματα μας ξυπνά αγνές παιδικές αναμνήσεις.

Απολαύστε μεταξύ άλλων το Ξυλουργείο του Τζεπέτο, το Σπίτι της Νεράιδας, την Τρομερή Φάλαινα και ανακαλύψτε τις απίθανες ιστορίες πίσω από την έκδοση του πιο πολυδιαβασμένου βιβλίου στον κόσμο μέσα από αυθεντικό φωτογραφικό υλικό.

Λίγα λόγια για το ίδρυμα “Fondazione Nazionale Carlo Collodi”
Το “Fondazione Nazionale Carlo Collodi” (Εθνικό Ίδρυμα Carlo Collodi), είναι ένα ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην πόλη Collodi της Ιταλίας. Προωθεί πιστά εδώ και πολλά χρόνια τον πολιτισμό με επίκεντρο τα παιδιά, ξεκινώντας από τη λογοτεχνία και το αριστούργημα «Οι περιπέτειες του Πινόκιο». Το Ίδρυμα κατέχει και διαχειρίζεται το πολυδύναμο πάρκο-κέντρο “Collodi Pinocchio”, που περιλαμβάνει το πάρκο Pinocchio, τη βίλα, τον ιστορικό κήπο και το Σπίτι της Πεταλούδας. Με συνεχή ενασχόληση με ό,τι αφορά τον πολιτισμό και τον πολιτιστικό τουρισμό, το Ίδρυμα διαχειρίζεται την υπέροχη βιβλιοθήκη Biblioteca Collodiana, φροντίζει και διοργανώνει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δημιουργεί μόνιμες και κινητές εκθέσεις, προωθεί συνέδρια, ερευνά και δημοσιεύει δοκίμια, συνεργάζεται με πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα συνεργάζεται με την εταιρεία δημιουργίας θεματικών πάρκων Dream Workers. Από το 1990 το Ίδρυμα περιλαμβάνεται στον πίνακα Πολιτιστικών Ιδρυμάτων Εθνικού Ενδιαφέροντος της Ιταλικής κυβέρνησης.

info
Mediterranean Cosmos από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου 2022. Είσοδος ελεύθερη.
Η παραμυθένια έκθεση του αυθεντικού Πινόκιο είναι διαθέσιμη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-21:00 και Σάββατο 10:00-20:00.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τo mediterraneancosmos.gr
https://www.facebook.com/MediterraneanCosmosOfficial/
https://www.instagram.com/mediterraneancosmosofficial/

Δείτε επίσης:

Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη: Ένας all day προορισμός για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση

Πώς να εκφράσετε ευγενικά τις διατροφικές σας ιδιαιτερότητες;

Κάλεσμα για κρασί: Πώς να στήσεις μια οινομάζωξη (για λίγους)