Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Botrini’s η παρουσίαση των προϊόντων ροδιού, που παράγονται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας. Ο ΑΣΟΠ, που αποτελεί αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών, επικεντρώνει τη δραστηριότητά του στην καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς, που περιλαμβάνει τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση και παραγωγή χυμού καθώς και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της.

Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος/ Κωνσταντίνα Αργυρίου, ΑΣΟΠ/ Κωνσταντίνος Πορτοκάλης, Οικονομοτεχνική/ Παναγιώτης Αθανασιάδης, ΑΣΟΠ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση επαγγελματιών και εκπροσώπων των ΜΜΕ για τις ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης καρπών και χυμού ροδιού, με στοιχεία για τη διατροφική αξία του ροδιού, που παρουσίασε ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Ο κ. Παναγιώτης Αθανασιάδης, Γενικός Διευθυντής του ΑΣΟΠ, με τη σειρά του, παρουσίασε αναλυτικά τη δραστηριότητα και το στρατηγικό προσανατολισμό του ΑΣΟΠ.

Παναγιώτης Αθανασιάδης, ΑΣΟΠ/ Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος/ Έκτορας Μποτρίνι, Chef/ Κωνσταντίνος Πορτοκάλης, Οικονομοτεχνική/ Κωνσταντίνα Αργυρίου, ΑΣΟΠ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες του κλάδου και εκπρόσωποι αλυσίδων super market με στοχευμένο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν cocktail καθώς και ένα εξαιρετικό gourmet menu, με βασικό στοιχείο το ρόδι, το οποίο επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο chef Έκτορας Botrini.

info
http://www.eu-rodi.eu

 

Το άρθρο της εβδομάδας