Ενόψει χειμώνα στη Νέα Υόρκη, ενισχύονται τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα οποία αφορούν το γεύμα σε εξωτερικούς χώρους.

Οι νέοι κανονισμοί, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μεταφορών της Νέα Υόρκης, απαιτούν την τροποποίηση με ενισχυμένα υλικά των ειδικά διαμορφωμένων κατασκευών των χώρων εστίασης στα πεζοδρόμια. Από την πλειοψηφία των εστιατορίων ζητείται επίσης να προσθέσει πλαστικές μπάρες γεμισμένες με νερό στα σημεία που βρίσκονται κοντά στο δρόμο.

Οι χώροι που θα χρειαστεί να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο θα ειδοποιηθούν από το Τμήμα Μεταφορών και βασικό κριτήριο επιλογής τους είναι ο δείκτης επικινδυνότητας τροχαίων ατυχημάτων στο σημείο που βρίσκονται. Η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές δεδομένου ότι θα πρέπει να είναι ανθεκτικές και να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς τους σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ώστε να μειωθούν τα ενδεχόμενα οποιασδήποτε ζημιάς.

Επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτης ειδοποίησης για χιονοθύελλα στην πόλη ζητείται από τα εστιατόρια να μην υποδέχονται επισκέπτες στις εξωτερικές εγκαταστάσεις τους, αφαιρώντας από αυτές τις ηλεκτρικές θερμάστρες και οποιοδήποτε πρόσθετο εξοπλισμό εξωτερικού χώρου. Τα μέτρα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τα νέα αυτά ξαφνικά μέτρα αποτελούν μία ακόμα σημαντική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις εστίασης που ήδη από το καλοκαίρι έχουν ξοδέψει χιλιάδες δολάρια για ειδικές κατασκευές στους εξωτερικούς τους χώρους.

Δείτε επίσης

Ντόναλντ Τραμπ: «Η Νέα Υόρκη είναι πόλη – φάντασμα, τα εστιατόρια πεθαίνουν»

Νέα Υόρκη – Kορωνοϊός: Με λουκέτο κινδυνεύουν τα 2/3 των εστιατορίων

Εστιατόριο στη Νέα Υόρκη με 3 Michelin μοιράζει 1.000 γεύματα τη μέρα σε όσους έχουν ανάγκη

 

Το άρθρο της εβδομάδας