Στο τρίτο και τελευταίο debate μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του νέου υποψήφιου για τη θέση του Πλανητάρχη, Τζο Μπίντεν, ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης «πεθαίνουν» αποκαλώντας την μητρόπολη «πόλη φάντασμα» λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν με επιτρεπόμενο όριο το 25% του συνόλου των πελατών που μπορούν να υποδεχτούν και ο Τραμπ είναι δεινός επικριτής της προσέγγισης του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο σχετικά με την εστίαση. Ο Μπίντεν, προκειμένου να διατηρηθούν τα μέτρα που ισχύουν αλλά παράλληλα να εξασφαλιστεί και η βιωσιμότητα του χώρου, προτείνει την εξέταση των τρόπων δημιουργίας οικονομικών πόρων που θα διατεθούν στα εστιατόρια για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Εξάλλου η ουσία δεν είναι να επικριθούν τα μέτρα που λαμβάνονται -όταν βέβαια είναι σε λογικό πλαίσιο- αλλά να βρεθούν λύσεις που να τα συμπληρώνουν για να είναι αποτελεσματικά στο σύνολό τους όπως η τοποθέτηση πλέξιγκλας ανάμεσα στα τραπέζια, μέτρο που αναφέρθηκε και στο διάλογο των 2 υποψηφίων.

Ο Τραμπ ανταπέδωσε τα «πυρά» λέγοντας ότι «τα εστιατόρια πεθαίνουν» και ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. «Αν βγείτε έξω και δείτε τι έχει συμβεί στη Νέα Υορκη, θα διαπιστώσετε ότι έχει γίνει μια “πόλη – φάντασμα”. Πεθαίνει», είπε ο Τραμππ κατηγορώντας τον υποψήφιο από το κόμμα των Δημοκρατικών Τζο Μπίντεν ως συνυπεύθυνο για την εξέλιξη της κρίσιμης αυτής κατάστασης λόγω της επιβολής αυστηρών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Αναφέρεστε στα πλέξιγκλας ενώ τα εστιατόρια πεθαίνουν. Μιλάμε για επιχειρήσεις χωρίς εισόδημα και η τοποθέτηση πλέξιγκλας είναι πολυδάπανη. Δεν είναι η λύση. Θα καθόσασταν να δειπνήσετε σε ένα κουβούκλιο περιτριγυρισμένο με πλαστικό; Αυτές είναι επιχειρήσεις που πεθαίνουν Τζο, δεν μπορείς να τους το κάνεις αυτό. Ρίξε μια ματιά στη Νέα Υόρκη και δες τι συνέβη σε αυτήν την υπέροχη πόλη που τόσο πολύ αγαπώ. Πεθαίνει και όλοι φεύγουν». Είπε σε ένα «συναισθηματικό» ντελίριο. Όπως ήταν αναμενόμενο, στους ισχυρισμούς του Τραμπ περί «πόλης φάντασμα» απάντησαν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης ποικιλοτρόπως μέσω Twitter με τους περισσότερους να δηλώνουν τη σθεναρή υποστήριξή τους στα εστιατόρια και τους εργαζόμενους στην εστίαση τονίζοντας τη σημασία της στήριξης των τοπικών κοινοτήτων.

Φωτογραφία: AFP VISUALHELLAS.GR

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Η απαράδεκτη απάντηση του Τραμπ για τα εστιατόρια

Ο Τραμπ αντέγραψε την τούρτα της ορκωμοσίας του Ομπάμα!

Κάποιος αγόρασε ένα κομμάτι της γαμήλιας τούρτας του Τραμπ για 2.240$