Σε δυο νέες ανακλήσεις προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κατά τη διάρκεια δειγματολειπτικών ελέγχων.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα » έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία δυο τροφίμων, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα προς κατανάλωση.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο προιόν είναι τα «κουλουράκια ΚΑΝΕΛΑΣ» με την επωνυμία ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ, των 400 gr, με ημερομηνία παραγωγής 18.11.2021, ημερομηνία λήξης 18.05.2022 και αριθμό παρτίδας 142 που παράγεται από τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΤΕΛΕΟΥ με έδρα τον Πτελεό Μαγνησίας.

Το δεύτερο προϊόν φέρει την ονομασία «Κουλουράκια με μούστο» με την επωνυμία ΜΙΤΖΕΛΑ των 400 gr, με ημερομηνία λήξης 22.05.2022, που παράγεται από την επιχείρηση ΚΑΟΥΝΑΣ Α.Ε., με έδρα την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Και τα δυο προϊόντα εξετάστηκαν από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχουν κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας των εν λόγω προϊόντων.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Δείτε επίσης:
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ανθότυρο

ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε «Μίγμα για ψησταριά – Mix for Barbeque»

ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε «ρολό κοτόπουλο γεμιστό κατεψυγμένο» και «βόειος κιμάς κατεψυγμένος»