Ο «δικός μας» σεφ και συνεργάτης Σωτήρης Ευαγγέλου αναλαμβάνει φέτος το μενού στο πεντάστερο Liostasi Hotel στην Ίο. Με ένα κυκλαδίτικο μενού που θα βασίζεται στις εκλεκτές νησιωτικές πρώτες ύλες και στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου ο σεφ υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες του εστιατορίου Grandma’s την «Κουζίνα της Καρδιάς» και να γίνει σημείο αναφοράς στο νησί!

Ο κ. Ευαγγέλου, άριστος γνώστης της ελληνικής και της γαλλικής κουζίνας, μαθήτευσε στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι και εργάστηκε σε εστιατόρια του θρυλικού Γάλλου σεφ στο Μονακό, στη Μασσαλία, στην Προβηγκία και στο περίφημο Plaza Athénée του Παρισιού βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα και σε ηλικία μόλις 28 ετών αναλαμβάνει ρόλο Executive Chef σε μερικά από τα κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία όπως στο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης και στα αθηναϊκά Athenaeum InterContinental, King George και Μεγάλη Βρετανία.

Ο ρόλος του Executive Chef ανατέθηκε στον σεφ κ. Χρήστο Κανουλά με προϋπηρεσία τόσο σε ελληνικά πολυτελή ξενοδοχεία όσο και σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, το Sketch και το Dinner by Heston Blumenthal, αμφότερα διακριθέντα με δύο αστέρια Michelin.

Το Liostasi Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World.

Δείτε επίσης:

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με 3 είδη τυριών

Το πιάτο της υγιεινής διατροφής, σύμφωνα με το Harvard

Γιαπράκια Θεσσαλονίκης

Το άρθρο της εβδομάδας