Εκλεπτυσμένα πιάτα δημιουργημένα με άρτια εκτελεσμένες τεχνικές στα πρότυπα του fine dining και υποδειγματική φιλοξενία είναι οι σταθερές του Odette στη Σιγκαπούρη που «εκθρόνισε» το Gaggan, από την κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια της Ασίας, στην οποία  βρισκόταν τέσσερα χρόνια.

Στο πάσο του Γάλλου σεφ Julien Royer φιγουράρουν πιάτα όπου πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας έχουν τον κύριο λόγο, προερχόμενες από παραγωγούς από όλο τον κόσμο. Οι γευστικές επιρροές, παρά το γαλλικό πυρήνα τους, χαρακτηρίζονται από διακριτικές ασιατικές νότες λόγω της δεκαετούς παραμονής του σεφ σε ασιατικό έδαφος. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως το «περιστέρι “από το ράμφος μέχρι τη ουρά” με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και πιπέρι από την Καμπότζη, τάρτα yuzu με σάκε και βασιλικό, πετρόψαρο με κολοκύθα και ταϊλανδέζικη βελουτέ κ.ά.

Την ομάδα του εστιατορίου συνθέτουν όχι μόνο ταλαντούχοι μάγειρες αλλά και ένα πολύ δυνατό προσωπικό σάλας με επικεφαλής τον Steven Mason και τον star sommelier της Σιγκαπούρης Vincent Tan. Όσο για το βιογραφικό του σεφ, περιλαμβάνει θητεία δίπλα σε βαριά πυροβολικά της γαστρονομίας όπως ο Michel Bras στη Γαλλία και ο Antoine Bonnet στο Λονδίνο, γεγονός που επιβεβαιώνει και την μαγειρική του κατάρτιση.

Δείτε επίσης
Αυτή είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για το 2019

Το άρθρο της εβδομάδας