Μπορεί να μην είναι ο πιο αγαπητός πολιτικός εκεί έξω, αλλά όπως και να το κάνουμε η υγεία του πλανητάρχη αποτελεί ένα σοβαρό θέμα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καλώς ή κακώς, αφορά όλους. Ενώ προ ημερών ο γιατρός του Λευκού Οίκου εξέδωσε επίσημη δήλωση για την υγεία του Προέδρου, δηλώνοντας ότι είναι «άριστη» συνολικά, ορισμένοι εξωτερικοί καρδιολόγοι αμφισβητούν την έκθεση, λέγοντας ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη χοληστερόλη του Τραμπ και τη συνολική υγεία της καρδιάς του.

ImageHandler (1)

Με ύψος 1.90 και βάρος 108 κιλά, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) του Τραμπ είναι 29,9, ένα δέκατο μακριά από το να χαρακτηριστεί παχύσαρκος. Αν λάβει μάλιστα κανείς υπόψη του το ύψος που αναγράφεται στο δίπλωμα οδήγησής του (1.87), ο Τραμπ θεωρείται ήδη παχύσαρκος. Ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος μεταφράζεται σε υψηλές πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπαθειών και υψηλή πίεσης. Ο Δρ David Maron, διευθυντής της προληπτικής καρδιολογίας στο ιατρικό σχολείο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, δήλωσε στους New York Times ότι «σίγουρα» πιστεύει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ να πάθει καρδιακό. Κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού είδε τα επίπεδα LDL χοληστερίνης του Προέδρου, τα οποία υπερέβαιναν τα 140, παρά το γεγονός ότι παίρνει φάρμακα για τη μείωση της χοληστερίνης.

trump

Σε συνδυασμό με το υψηλό βάρος του, η χοληστερίνη του τον κάνει τον τέλειο «υποψήφιο» για καρδιακό και εγκεφαλικό, όπως δήλωσαν πολλοί γιατροί στην εφημερίδα. Ο Δρ Eric Topol, καρδιολόγος στο Ινστιτούτο Ερευνών Scripps, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να αγνοηθούν οι κίνδυνοι είπε χαρακτηριστικά. «Μιλάμε για έναν άνδρα ηλικίας 70 ετών και άνω που είναι παχύσαρκος και δεν γυμνάζεται», εξήγησε. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η διατροφή του είναι πολύ ανθυγιεινή, καθώς λατρεύει το fast food, το τηγανητό κοτόπουλο και τα αναψυκτικά, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίθετα, στην τελευταία έκθεσή του, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Δρ Ronny L. Jackson, είπε ότι ο Τραμπ δεν έχει να φοβάται τίποτα αφού δεν καπνίζει και δεν έχει διαβήτη. «Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά αποτελέσματα των καρδιολογικών εξετάσεων που πήραμε είναι πολύ καθησυχαστικά”, πρόσθεσε. Ο χρόνος θα δείξει, έχουμε να πούμε εμείς…