Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με τρεις (3) μεγάλες διακρίσεις στον διεθνή διαγωνισμό OLIVE JAPAN International Olive Oil Competition 2022, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες και εξαιρετικές κριτικές από τους επαγγελματίες sommelier ελαιολάδου της Ιαπωνίας.

Πιο συγκεκριμένα :
SYLLEKTIKON gourmet evoo – Χρυσό βραβείο 2022
MASTERPIECE blend evoo – Ασημένιο βραβείο 2022
TREASURE blend evoo – Ασημένιο βραβείο 2022

Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVE JAPAN IOOC 2022 θεωρείται ο Sommelier διαγωνισμός ελαιολάδου της Ιαπωνίας. Τελείται υπό την αιγίδα του φημισμένου επαγγελματικού οργανισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου της Ιαπωνίας “The Olive Oil Sommelier Association of Japan” που αριθμεί περισσότερα από 1600 μέλη και έχει ιδρύσει σχολή που ειδικεύεται στο ελαιόλαδο. Για το 2022, η 11η έκδοση του πραγματοποιήθηκε στο Kyobashi της Ιαπωνίας, 15 με 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Οι συμμετοχές για το 2022 άγγιξαν τον αριθμό ρεκόρ των 816 δειγμάτων ελαιολάδων, από 28 ελαιοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως.  Ο διεθνής διαγωνισμός OLIVE JAPAN International Olive Oil Competition 2022 εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Οι τιμητικές αυτές βραβεύσεις υπό την αιγίδα του επαγγελματικού συνδέσμου των sommelier ελαιολάδου της Ιαπωνίας, “The Olive Oil Sommelier Association of Japan”, αποτελούν μια μεγάλη επιβράβευση για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η μοναδική ποιότητα των ελαιοπροϊόντων τους, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να βλέπουμε τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα μας να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Ταυτόχρονα, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν τα 480 διεθνή βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, ένα μοναδικό ρεκόρ επιβραβεύσεων διεθνώς για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate)».

Το άρθρο της εβδομάδας