Γεγονός είναι και επίσημα πια η ματαίωση του φετινού Oktoberfest, της παραδοσιακής γιορτής της μπίρας που διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στο Μόναχο. Ο λόγος ακύρωσης είναι η πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, ανακοίνωσε την οριστική ακύρωση του διάσημου φεστιβάλ «Oktoberfest 2020». «Αποφασίσαμε ότι το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε, εδώ πως το διάσημο φεστιβάλ μπίρας ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκούσε δύο εβδομάδες.

Όπως είναι γνωστό, το «Oktoberfest» αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή γιορτή για όλη την Ευρώπη, καθώς εκατομμύρια ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Μόναχο, με τα έσοδα να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η απόφαση ακύρωσης ελήφθη, παρά την πρόθεση αρκετών κρατιδίων να προχωρήσουν σε μερική άρση των μέτρων για την πανδημία. Προφανώς οι διοργανωτές δεν θέλησαν να το ρισκάρουν, μιας και είναι ήδη γνωστό ότι η απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συναθροίσεων στη Γερμανία θα βρίσκεται σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη:
Με τραπεζάκια έξω η άρση του lockdown

Κορωνοϊός: Η καραντίνα αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών

Κορωνοϊός – Έρευνα: Η πανδημία φέρνει μείωση στη ζήτηση της σοκολάτας