Τη μετακόμιση του φετινού Oktoberfest από το Μόναχο στο Ντουμπάι, σε περίπτωση που η πανδημία οδηγήσει στην ακύρωση της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχή χρονιά, σχεδιάζουν Γερμανοί διοργανωτές.

Ωστόσο, ο δήμος Μονάχου κρατά αποστάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Oktoberfest αποτελεί σήμα κατατεθέν του Μονάχου και πραγματοποιείται αποκλειστικά στο Μόναχο».

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel» ο διοργανωτής της διάσημης υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς της Gendarmenmarkt στο Βερολίνο Τσαρλς Μπλούμε, έχει ήδη βρει έκταση 420.000 τ.μ. κοντά στην μαρίνα του Ντουμπάι, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν ανάψει «πράσινο φως».

Αλκοόλ μόνο εντός χώρου
Η κατανάλωση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο μέσα στον ενδεδειγμένο χώρο. Όσοι μεθύσουν, για λόγους σεβασμού και στις δύο κουλτούρες, δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην πόλη και θα μεταφέρονται στα ξενοδοχεία τους με λεωφορεία.

Σύμφωνα με την BILD, το Oktoberfest του Ντουμπάι θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2022,
ενώ αναμένεται να κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ στους διοργανωτές του. Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, ενώ το συμμετοχή αναμένεται από πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια. Παρόντες θα είναι και διάσημοι προσκεκλημένοι, όπως οι ηθοποιοί ‘Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα ‘Αντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Λόταρ Ματέους.

Το αυθεντικό Oktoberfest επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στο Μόναχο, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ακύρωσή του. Σύμφωνα ωστόσο με γερμανικά ΜΜΕ, ο δήμος αναμένεται να λάβει την οριστική απόφαση ματαίωσής του το προσεχές διάστημα. Σε σημερινή ανακοίνωσή της πάντως η πόλη ξεκαθαρίζει ότι «τα σχέδια που έγιναν γνωστά για διοργάνωση στο Ντουμπάι δεν γίνονται ούτε για λογαριασμό ούτε με τη συγκατάθεση της πόλης του Μονάχου».

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:

Η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει τη γεύση της μπίρας

Πώς να παγώσεις τη ζεστή μπίρα σε 2 λεπτά

Βοlo preto: το πορτογαλικό κέικ με μαύρη μπίρα